Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Kadın eli değen şirket pazar payını artırdı

Uşaklı kadın girişimci, 15 yıl önce yönetimine geçtiği otomotiv sektöründeki aile şirketinin pazar payını sürekli artırarak, satış miktarında Uşak'ı İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra dördüncü sıraya yerleştirdi

Kadın eli değen şirket pazar payını artırdı

UŞAK (AA) - SONER KILINÇ - Uşaklı kadın girişimci Hatice Turan, 15 yıl önce yönetimine geçtiği otomotiv sektöründe faaliyet gösteren aile şirketini önemli pazar payına sahip bayi konumuna taşıdı. Şirketine çoğunluğu satış ve hizmet kalitesiyle alakalı 44 ödül kazandıran Turan, "Kadının çocuk doğuran ve ona bakan anne anlayışının içinde kaybolduğunu savunarak "Bu portrenin dışına çıkabilen kadınlar başarılı oluyor" dedi.

Bir otomotiv firmasının Uşak bölge bayisinin genel müdürü Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada hukuk eğitimi aldığını, yaklaşık 6 yıl avukatlık yaptığını anlattı.

Turan, uçak kazasında eşini kaybetmesi üzerine 2000 yılında otomotiv sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin başına geçmek zorunda kaldığını belirterek, "Yabancı olduğum sektörü tanımayla işe başladım. Tecrübe sahibi çalışanlarla müşteri memnuniyetini gözeterek hizmet kalitesini yükseltme girişimleri ve daha ileri gitme hedefleriyle ar-ge çalışmalarına giriştik. Bu da satış oranlarına olumlu yansıdı" diye konuştu.

 Şirketin satış miktarlarını düzenli olarak artırdığını kaydeden Turan, "Uşak'ı İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra en fazla satış yapan il konumuna getirdik" dedi.

Turan göreve başladığında 200 metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren firmanın bugün 4 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verdiğini dile getirerek, satış miktarındaki artışın yanı sıra hizmet kalitesini de artırdığını vurguladı, çoğunluğu satış ve hizmet kalitesiyle alakalı 44 ödül aldıklarını söyledi.

- "İş yaşamına farklılık ve kalite getiren kadınlar, erkek egemen dünyada daha başarılı oluyor"

Kadınların iş hayatında daha fazla yer almaları gerektiğini belirten Turan şöyle konuştu:

"Kadın ülkemizde ne yazık ki çocuk doğuran ve ona bakan anne anlayışının içinde kayboluyor. Bu portrenin dışına çıkabilen kadınlar başarılı oluyor. Kadınlar istedikleri taktirde erkeklerden daha başarılı olabilirler. Yeter ki evlerinden dışarı çıkıp politikada, iş dünyasında görev üstlensinler. Kadınlar evlere hapis olmamalı. İş yaşamına farklılık ve kalite getiren kadınlar, erkek egemen dünyada daha başarılı oluyor."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber