Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 07 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Kadın girişimci çalıştığı işin patronu oldu

Sekreter olarak çalıştığı yalıtım firmasında sektörle ilgili tüm incelikleri öğrenen Özdemir, 1999 yılında kurduğu iş yerinde kısa sürede zirveye yükselmeye başladı

Kadın girişimci çalıştığı işin patronu oldu

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - İSMAİL ERSAN - Ardahan'da 1973 yılında elektriği ve suyu olmayan bir köyde doğan, iş hayatına sekreter olarak atıldığı yalıtım firmasında sektörle ilgili tüm incelikleri öğrenen girişimci Nurcan Özdemir, Bursa'da 1999'da kurduğu firmasıyla kısa sürede zirveye yükseldi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokulu Ardıçdere köyünde, ortaokulu ise Ardahan Yatılı Bölge Okulunda tamamladığını belirterek, 1989 yılında ise ailesiyle Bursa'ya göç ettiklerini söyledi.

Ardıçdere'nin elektriğinin bulunduğunu ancak hala içme suyunun bulunmadığını dile getiren Özdemir, geçim sıkıntısı nedeniyle ailesine maddi katkıda bulunabilmek için 1989'da bir tekstil fabrikasında işçi olarak bir sene kadar çalıştığını, daha sonra bir tanıdığı aracılığıyla avukat yanında sekreterlik yapmaya başladığını ifade etti.

Yarıda bıraktığı lise eğitimini açıktan bitirip 40 yaşında mezun olduğunu, şimdi ise üniversiteye gitmek istediğini aktaran Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avukat yanında çalışırken tanıştığım bir müvekkilin iş teklifiyle hayatımın akışı tamamen değişti. Yalıtım malzemeleri satan bu iş yerinde sekreter olarak çalışmaya başladım. 1998'de aynı firmadan satış ve pazarlama müdürü olarak kendi isteğimle ayrıldım ve aynı yıl evlendim. Bu süreçte çok önemli bir firmadan çok ciddi bir teklifi aldım ancak eşimle yaptığımız değerlendirmeler sonucu kendi iş yerimizi kurmaya karar verdik. 35 metrekarelik bir dükkan tuttuk, ilk kirayı kayınvalidemden aldığımız parayla ödedik. Kısa sürede bunun yakınında daha büyük bir dükkan tuttuk. 2007'ye kadar Bursa ve çevresinde pek çok iş yaptık. Bu süreçten sonra sattığımız ve uygulamasını yaptığımız yalıtım malzemesini üretmeye karar verdik. Bir sanayi sitesinde arsa alıp üretim tesisi kurduk. Kısa sürede ikinci fabrikayı da açıp yalıtımla ilgili 350'ye yakın ürünü üretmeye başladı. Başta Almanya olmak üzere yakın ülkelere ihracat yapıyoruz. Bu süreçte eşimden çok büyük destek gördüm. Ailem de bu noktaya gelmemde çok önemli pay sahibi oldu."

- "Ben de hayal etmemiştim doğrusu"

Özdemir, iş yaşantısında Bursa ölçekli pek çok ödül aldığını ancak 2012 senesinde 6 bin 200 kadın girişimci arasından birinci seçilerek "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi" ödülünü almanın kendisini daha da yüreklendirdiğine dikkati çekerek, bu moralle üçüncü fabrikayı kurup başka bir sektöre atılmaya karar verdiklerini vurguladı.

Çocukluk yıllarında iş kadını olma gibi bir hayali bulunmadığını, ilk iş yerini açtıklarında da bu kadar büyümeyi öngörmediklerini dile getiren Özdemir, şunları kaydetti: 

"Sıfırdan buralara geleceksin, çok hayal edilebilecek bir şey değil. Ben de hayal etmemiştim doğrusu ama çalışınca, ülkede istikrar olunca, devletimizin de sayesinde bizler buraya geldik. İş yerimi açtığım 1999 yılında hiçbir destek yoktu. Şu anda gençlere, kadınlara çok büyük destekler var. Bence şu anki kadınlar daha şanslı. Şu anda kadın olarak önemseniyoruz. Şuna inanıyorum; kadınlar çok küçük sermayeleri çok büyük sermayeler haline getirebiliyor, çok büyük işler yapabiliyor. Artık kadınların desteklendiği ve önemsendiği bir toplumda yaşıyoruz. O yüzden kadın girişimciliğinin artacağına inanıyorum."

- "Ayağınızı gazdan çekmeyin"

Özdemir, firma olarak kurumsal bir yapıya kavuştuklarını, bundan sonra siyasetle uğraşmak istediğini belirtti.

Devletin sağladığı imkanlar sayesinde işlerini büyüttüğünü vurgulayan Özdemir, aktif siyasetin içinde yer alıp gençler ve kadınlar için iyi bir rol model olmayı istediğini anlattı.

Kadınlara, "Ayağınızı gazdan çekmeyin. Şu anda hükümetimizin çok güzel destekleri var" önerisinde bulunan Özdemir, "Kadınlar her şeyi yapabilir. Ben de başardım, sıfırdan geldim. Ülkemizde özelikle son 10 yıldaki siyasi istikrarın etkisiyle ortaya çıkan büyümenin kadınlara ciddi anlamda pozitif yansıması oldu. Ülkemizdeki güven ortamı, sosyal, iş ve siyasi hayatta kadınların daha etkin rol oynamasına olanak sağlıyor. Ben de bu kadınlardan biri olarak ülkemizdeki güven ikliminin de etkisiyle yatırım yaptım ve bunun karşılığını da aldım. Bu iklimin sürmesi için bir iş kadını olarak taşın altına elimi koyarak çalışmalarımı sürdürüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber