Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

"Kadın Gözüyle Muğla'da Kadın olmak"

105 kadının katıldığı yarışmada gönderilen 444 fotoğrafın arasından seçilen 36'sının bulunduğu sergi açıldı

'Kadın Gözüyle Muğla'da Kadın olmak'

MUĞLA (AA) - Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kadın Gözüyle Muğla’da Kadın Olmak" fotoğraf sergisi açıldı.

Muğla Müzesi sergi salonundaki serginin açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, sergiye eser gönderen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, gösterdikleri çaba için teşekkür etti.

Kadınların ailenin temel taşı olduğunu, bu farkındalığı yaratmak için fotoğraf yarışması düzenlediklerini belirten Çiçek, "Bir ailede baba ne ise anne, çocuk da odur. Toplumda insanlar birbirini seviyorsa, sayıyorsa üretken insanlar oluyorsa, devletini, milletini bayrağını seviyorsa kadınların çok önemli rolü vardır. Dolayısıyla biz bu farkındalığı yaratmak için fotoğraf yarışması düzenledik" dedi.

Yarışmada 400’ün üzerinde fotoğraf değerlendirildiğini, dereceye girenlere ödüllerin verileceğini ifade eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Sanatı seven, sanatı bilen kadınlar olduğunuz için çok mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyorum. Annelerimize, bacılarımıza, eşlerimize ne kadar iyilik yapsak azdır. Asıl önemli olan şey kadınlarımıza 'sen bu işi yapamazsın' demeyeceğiz. 'Sen ikinci plandasın' demeyeceğiz, denilmemesi için farkındalık yaratıldı. Kadına yönelik şiddet, kadının ötelenmesi gibi olaylar oluyorsa bilinçliliğimizi daha da arttırmak zorundayız."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mehmet Ali Kariptaş  ise yarışmanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlendiğini dile getirdi.

Yarışmaya sadece kadın fotoğrafçıların katıldığını vurgulayan Kariptaş, "Yarışmaya Menteşe ilçesinden 60, Fethiye’den 13, Köyceğiz’den 10, Marmaris’ten 7, Milas’tan 3, Datça, Ortaca, Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Bodrum ilçelerinden de 2'şer kişi olmak üzere 105 kadın katıldı. 444 fotoğrafı değerlendirmeye alındı" dedi.

Kariptaş, sergide dereceye giren 36 fotoğrafın bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından serginin açılışını Vali Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik yaptı.

Çiçek ve beraberindekiler, daha sonra sergilenen fotoğrafları inceleyerek yarışmada dereceye giren Öznur Yiğit, Uysal Diker ve Saniye Şahin'e ödüllerini verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber