Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 24 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Kadın güreşçiler Polonya'ya umutlu gitti

İlk kez düzenlenecek 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'na 8 sporcuyla katılacak Kadın Güreş Milli Takımı şampiyonada 5-6 madalya kazanarak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor

Kadın güreşçiler Polonya'ya umutlu gitti

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Dünya Güreş Birliği tarafından ilk defa düzenlenecek 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'na 8 sporcuyla katılacak Kadın Güreş Milli Takımı şampiyonada en az 5-6 madalya kazanarak, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Tesisleri'nde hazırlıklarını tamamlayan milli takım Kayseri Havalimanında Güreş Kayseri İl Temsilcisi Naci Doğan tarafından çiçeklerle Polonya'ya uğurlandı.

23 Yaşaltı Bayan Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Polonya'nın Walbrzych kentinde düzenlenecek şampiyonanın bugün başlayacağını ve 29 Mart'a kadar süreceğini söyledi.

Şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"U23 kategorisi bu yıl ilk defa yapılacak. Bu kategorinin gelmesi bence çok da iyi oldu. Dolayısıyla ilk defa katılacağımız bir şampiyona olacak. Bu şampiyonada alacağımız madalya ve elde edeceğimiz derecelerle ilkleri yaşatacağız. Son kampımızı Niğde Demirkazık Kamp Eğitim Tesisleri'nde yaptık, yıl boyunca zaten çalışmalarımız sürüyordu. Son hazırlıklarımızı da tamamladık, hazır bir şekilde Polonya'ya gidiyoruz."

Polonya'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek teknik ekip ve oyunculara sahip olduklarını vurgulayan Şahin, "Polonya'da hedefimiz en az 5-6 madalya kazanmak, takım olarak da kürsüde yer almayı istiyoruz. Madalyaların içinde altın da olacak inşallah. Çok iddialı gidiyoruz oraya. Türkiye'de bayan güreşinde daha yeni yeni taşlar yerine oturuyor. En az 5-6 madalya kazanmak da takımımızı kürsüye çıkartır" diye konuştu. 

- Tüm sıkletlerde mindere çıkılacak

Şahin, şampiyonaya 20 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılmasını beklediklerini belirtti.

8 sporcuyla  bütün sıkletlerde şampiyonada yer alacaklarını dile getiren Şahin, "48 kiloda Evin Demirhan, 50 kiloda Merve Kenger, 53 kiloda Bediha Gün, 56 kiloda Derya Bayhan, 60 kiloda Hafize Şahin, 63 kiloda Buse Tosun, 69 kiloda Sinem Topçu ve ağır sıklette de Kıymet Koçyiğit mindere çıkacak" diye konuştu.

- "Madalyalarla geri döneceğiz"

60 kiloda mindere çıkacak Hafize Şahin ise Polonya'ya umutlu gittiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Gerek teknik ekip gerek takım arkadaşlarımla en iyi şekilde şampiyonaya hazırlandık. İnşallah madalyalarla geri döneceğiz. Ben bireysel olarak altın madalya kazanarak, ülkemi en iyi şekilde temsil etmeyi arzuluyorum. Takım halinde de kupayla dönmek istiyoruz."

48 kiloda yarışacak Evin Demirhan da çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "U23 kategorisi bu yıl ilk defa yapılacak. Bizim için iyi bir tecrübe olacak. Ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum. 2010 yılında yıldızlarda Avrupa Şampiyonu olmuştum. Gençlerde de Avrupa ikinciliği ve dünya üçüncülüğüm var. İnşallah başarımı bu şampiyonada ümitlere de taşıyacağım" dedi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber