Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 08 Mart 2015 - 20:28 Yorum: 0

Kadın hakem gününü çalışarak kutladı

Yalova U17 Ligi'nde Çiftlikköy Belediyespor ile Sultaniyespor maçında görev alan kadın yan hakem 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü çalışarak kutladı

Kadın hakem gününü çalışarak kutladı

YALOVA (AA) - Yalova U17 Ligi'nde Çiftlikköy Belediyespor ile Sultaniyespor maçında yan hakem olarak görev alan Fatma Şenyiğit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çalışarak kutladı.

Şenyiğit Maç öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların her alanda başarılı olduğunu ve her işi hakkıyla yaptığını söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla özellikle makyaj yaparak maça çıkmayı tercih ettiğini belirten Şenyiğit, "Ben tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Kadın bu işi yapamaz, bayan şu işi yapamaz diye hiçbir şey söz konusu değil. Her şey elimizden geliyor. Bu dönemde kadınlar gününden ziyade kadına şiddet söz konusu. Lütfen bunlara dikkat edelim. Kadınlar Allah'ın size emanetidir. Kadınları dövmekten ziyade, şiddet göstermekten ziyade el üstünde baş tacı olarak tutmamız gerekiyor. Tüm erkeklere kadınların çiçek olduğunu söylemek istiyorum" diye konuştu.

Özgecan Aslan'ın katledilmesinden sonra minibüse binmekten çekindiğini belirten Şenyiğit, minibüse binerken annesine "şuradayım ya da buradayım" diye mesaj attığını ifade etti.

Daima korku içerisinde yaşamaktansa rahat rahat dolaşmayı istediğini dile getiren  Şenyiğit, şöyle konuştu:

"Minibüse de rahat rahat binmek istiyoruz. Yetkililerin daha çok önlem almaları lazım. Ülkemizde kadınlar resmen ikinci planda gözüküyor. Kadınlar iş hayatında ikinci planda. Orada, şurada, burada ikinci planda ve sormak istiyorum, neden ikinci planda? El üstünde tutmak istiyorsunuz fakat, daima arka planda tutuyorsunuz? Ayrıca ben bir bayan olarak hakemlik yapıyorum. Gayet erkek oyunu olsa da işimi iyi yaptığımı düşünüyorum ve iyi de yönetiyorum.

Kendime güveniyorum. Yalova'da iki bayan hakemiz. Gayet güzel maçlara çıkıyoruz. Hakem ağabeylerimiz, arkadaşlarımız bize çiçek gibi davranıyorlar. Hiç dışlanmıyoruz. Sadece hakemlik camiasında değil, sporda değil tüm ülkede, tüm dünyada ikinci planda olmaktansa göz önünde olmayı istiyoruz. Bayanlar her işi yapabilirler. Çok yetenekliyiz. Kadın bu işi yapamaz, şu bayan şu işi yapamaz diye hiçbir şey söz konusu değil. Her şey elimizden geliyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber