Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 08 Mart 2015 - 01:44 Yorum: 0

Kadın Haklarıyla Kadındır!

Doğanşehir Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sevim Şimşek Bayram, “Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.

Kadın Haklarıyla Kadındır!

MALATYA GÜNCEL - Doğanşehir Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sevim Şimşek Bayram, “Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.

Doğanşehir’de düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için yapılan etkinlikte konuşan Doğanşehir HDP Eş Başkanı Sevim Şimşek Bayram, “Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.

HDP Kadın Kolları öncülüğünde HDP ilçe binasında yapılan etkinliğe HDP Eş Başkanı Sevim Şimşek Bayram, HDP Kadın Kolları Başkanı Leyla Alakuş ve çok sayıda kadın katıldı.

Doğanşehir İlçe binasında bir araya gelen çok sayıda kadın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için birtakım etkinliklerde bulundu. HDP Doğanşehir ilçe binasında yapılan etkinliğin açılış konuşmasını HDP Kadın Kolları Başkanı Leyla Alakuş yaptı. Alakuş açıklamasında kadının yeri geldiğinde ganimet yeri geldiğinde ise cinsel obje olarak kullanıldığına vurgu yaparak, “Kadın anaerkil toplumdan ataerkil topluma doğru giden yolda haklarından alıkonularak dört duvar arasında köleleştirilmiştir. Toplumda temsili hakkı elinden alınan kadın binlerce yıl bu hakkından mahrum bırakılmıştır. Erkek egemenliğinde kadınlarımız, yeri geldiğinde bir cinsel obje yeri geldiğinde bir reklam firmasındaki araç haline gelmiştir. Tüm bunlara maruz kalan kadın kimi zaman Şengalde olduğu gibi savaşlarda ganimet kimi zaman ise evinde değeri öküzden sonra gelen bir köleye dönüşmüştür” açıklamalarında bulundu.

Açıklamasının devamında kadının toplumda hak ettiği değeri alması noktasında erkeklere büyük bir rolün düştüğünü belirterek, “Biz kadınlar yeni yaşam çağrısıyla birlikte kadın ve erkeğin kolektif bir çalışma içerisinde yer almasını istiyoruz. Bu çağrıyla beraber göğün yarısının kadın yarısının ise erkeklerin olması çabası peşindeyiz.

Alakuş’tan sonra söz alan Doğanşehir HDP Eş Başkanı Sevim Şimşek Bayram 153 yıl önce Amerikada ağır çalışma koşullarına karşı geldikleri için yaşamlarını kaybeden 118 emek işçisi kadının tarihi geçmişine dikkat çekerek, “Bugün 16 saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler olmak üzere çalışma şartlarının iyileştirilmesi için verdikleri kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıldönümüdür. Bu önemli günde unutulmamsı gerekir ki kadın haklarıyla kadındır. Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır.”

img_3884-001.jpg

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliklerde yapılan konuşmalardan sonra Leyla Özalp, Kardelen Güler günün anlam ve önemine atfen şiir okudu. Etkinlikler müzik eşliğinde devam ederken tüm katılımcılarda büyük coşku gözlemlendi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber