Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 11:48 Yorum: 0

"Kadın Her Yerde Kadındır" projesi

EDİRNE (AA) - Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Avrupa Birliği projeleri kapsamında hazırlanan “Kadın Her Yerde Kadındır” projesi tanıtıldı.Bulgaristan Lyubimets...

'Kadın Her Yerde Kadındır' projesi

EDİRNE (AA) - Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Avrupa Birliği projeleri kapsamında hazırlanan “Kadın Her Yerde Kadındır” projesi tanıtıldı.

Bulgaristan Lyubimets Belediyesine bağlı Bratolyubie Toplum Merkezi'nin ortak olduğu proje, kentteki bir otelde tanıtıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada, kadınlara verilen eğitimlerle aslında tüm aileye ve topluma eğitim verildiğini, kadınların aldığı eğitimleri evlerinde çocuklarına ve eşlerine de anlattıklarını ifade etti.

Vakıf Müdürü Hicran Balı da proje hakkında bilgi verdi.

 Proje ana ortak sorumlusu ve  Bratolyubie Toplum Merkezi yetkilisi Evgeniya Stoanova ise yararlı bir projeye imza attıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Vali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, projede yer alacak kadınlara genel ve kişisel temizlik malzemelerinden oluşan setler armağan etti.

 

- Proje hakkında

 

Edirne ve Bulgaristan Lyubimets’te yaşayan Roman kadınlar için hazırlanan projeyle, sınırın iki tarafında yaşayan kadınların sorunlarına çözüm bulunması amaçlanıyor.

Bütçesi, 114 bin 429 avro olan proje kapsamında yemek kursları düzenlenecek, yemek kitabı yayımlanacak ve iki ülke kadınları yaşadıkları yerlerde birbirlerini ziyaret edecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber