Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

Kadın istihdamında Denizli farkı

Denizli Ticaret Odası Başkanı Özer:

Kadın istihdamında Denizli farkı

ANKARA (AA) - Denizli Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, kadın istihdam oranı en yüksek ilin, yüzde 35 seviyesiyle Denizli olduğunu belirtti.

Özer, AA muhabirine, 2014 sonu itibariyle Denizli Ticaret Odası’na kayıtlı 15 bin 367 üyeleri bulunduğunu, bunlar arasında şirket yetkilisi kadın girişimci sayısının bin 860, şirket ortağı kadın girişimci sayısının bin 382 ve gerçek kişi kadın girişimci sayısının 562 olduğunu söyledi.

Denizli'de SGK’lı olarak çalışan 191 bin 133 kişinin, 59 bin 22’sinin kadınlardan oluştuğunu ifade eden Özer, "Türkiye’de kadın istihdamı oranı yüzde 27,8’dir. Denizli, Aydın Muğla illerinin içinde bulunduğu TR 32 bölgesinde bu oran yüzde 35,8’dir. Bu oran, Denizli için yüzde 35 dolayındadır. Türkiye'de kadın istihdam oranı en yüksek il Denizlidir." diye konuştu. şeklinde konuştu.

Jeostratejik konumunun, Denizli'nin gelişmesinde önemli olduğunu anlatan Özer, şunları kaydetti:

"İlimizin adıyla anılan meslekler ve sanayileşme başarısı, tarıma uygun fiziki ve iklimsel şartları ve dinamik girişimcilik özellikleri ile ülkemizde çekim merkezi olmuş illerin başında gelmektedir. Denizli bu birikim ve imajla çıktığı yolda kadınların çalışma hayatına katılımı noktasında da ülkemizde önemli bir noktada bulunmaktadır. TOBB’un oluşturduğu İl Kadın Girişimciler Kurulu uygulaması ülkemiz kadın girişimciliği için önemli bir gelişmedir. Bu kurullar, ülkemizde kadın girişimciliğinin desteklenmesi, kadınlarımızın iş ve toplum hayatına katılımlarının hızlandırılması ve ülkemiz sosyo ekonomik hayatında önemli bir yere gelmeleri noktasında önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu alanda Denizli’deki Odalar ve Ticaret Borsamızla birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Denizli Ticaret Odası bu Kurulun koordinatörlüğünü üstlenmiştir."

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de Türkiye’de kadınların işgücüne katılımının istenen seviyede bulunmadığını söyledi.

Keçeci, Denizli'nin bir sanayi kenti olduğunu belirterek, "En yoğun sanayi dalı da tekstildir. Tekstil, emek yoğun bir sektör olmakla beraber, özellikle 'kadın dostu' bir iştir" dedi. 

Kadınların ekonominin içinde yeterince yer almamalarının ekonominin gelişiminde büyük engel olduğunu anlatan Keçeci, "Kadının çocuğu için kreş sağlanması, düzgün bir sağlık sistemi sunulması ve kadının işyerinden tatmin olduğu bir ücret alabilmesi, o kadının işe katılması için yeterli sebeptir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber