Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi

BURSA (AA) - Bursa Kent Konseyinin (BKK) ortağı olduğu, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) tarafından geliştirilen "Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi", basın toplantısıyla...

Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi

BURSA (AA) - Bursa Kent Konseyinin (BKK) ortağı olduğu, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) tarafından geliştirilen "Kadın Meclisleri Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi", basın toplantısıyla sona erdi.

​Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan BKK Başkanı Semih Pala, projenin geliştirilmesinde emek harcayan tüm kadınlara teşekkür ederek, bu tür projelerin yöneticilere yol göstereceği söyledi.

Dünyanın kadın ve erkeğin üzerine kurulu olduğunu, meselelerin de çözülmesi gerektiğini dile getiren Pala, şunları kaydetti:

"BKK, meclisleri ve çalışma gruplarıyla birlikte kaliteli ve iyi projeler geliştiriyor ve bu sayede bulunduğu yerleşim bölgesine katkı sunuyor. Kent konseylerinin her yerde bulunmasını bu yüzden önemsiyoruz. Türkiye'nin en güçlü ve aktif kent konseyi olan BKK, senede bin 500 etkinlik yapıyor. Tartışmadan, çatışmadan çözüm üretilebileceğini Türkiye'ye gösteriyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Bursa'nın tüm kuruluşları kadınların projelerine katkı sunuyor ve sunacak. Toplum olarak kadınlardan çok şey bekliyoruz. Kadına yönelik şiddetin sona ermesini istiyoruz. Bunu insanlık sorunu olarak görüyoruz"

Projenin yürütme kurulu üyeleri adına bilgi veren BKK Genel Sekreteri Dr. Enes Battal Keskin, ekim 2014'te başlatılan projenin son aşamaya ulaştığını bildirdi.

Projenin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından desteklendiğini hatırlatan Keskin, "Çalışmalar proje bağlamında yürümüş olsa da kadın çalışmalarına emek veren çok fazla kadın sivil toplum kuruluşu var. Çalıştaya, 8 şehirden kadın meclisi aktif olarak katıldı. Proje, Türkiye’deki kadın meclisleri arasında işbirliğinin oluşmasını sağladı. Aynı zamanda Bursa’daki kadın meclisleri ve sivil toplum kuruluşları arasında da işbirliğini oluşturdu" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber