Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ağustos 2016 - 15:13 Yorum: 0

Kadın Üretici Pazarı’nın 4.’sü Akdeniz Mahallesi’nde

Mezitli Belediyesi, Kadın Üretici Pazarı'nın 4.'sünü Akdeniz Mahallesi'nde hayata geçirdi.

Kadın Üretici Pazarı’nın 4.’sü Akdeniz Mahallesi’nde

Mezitli Belediyesi, Kadın Üretici Pazarı'nın 4.'sünü Akdeniz Mahallesi'nde hayata geçirdi. Pazarda kadınlar kendi ürettikleri doğal ve el emeği ürünleri satarak aile bütçesine katlı sağlama şansı yakaladılar.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından yapılan açılışa, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin milletvekilleri Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı'nın yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. CHP milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Fikri Sağlar ile birlikte stantları gezen Başkan Neşet Tarhan, üretici kadınlarla ve alışveriş yapanlarla sohbet etti.

'Her alanda kadınları görmek gurur veriyor'

Sağlar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye örnek olacak bir projesinin açılışında olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Başarısı ile övündüğümüz değerli belediye başkanımız çok önemli bir görev üstlenmiş. Bu önemli işlerin en önemlisi de bu Kadın Üretici Pazarlarıdır. Gerçekten kadının varlığını tanıyan ve kadının sadece evine eşinin yanında olduğu kadar üreten ve ülke üretimine katkıda bulunan bireyler olduğunu düşünen bir anlayışı savunuyoruz. Kadının üretmediğini hiçbir şey tutmaz. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk bu ülkede diğer devletlerden çok önce kadına seçme seçilme hakkı vermiştir. Çünkü kadının olduğu her yerde güven, sahiplenme ve vefa vardır. Cumhuriyet değerlerine ve demokrasiye en iyi sahip çıkacak kişilerin kadınlar olduğunu biliyoruz. Bu nedenle kadınlarımızın daha iyi yerde olması gerektiğini savunuyoruz. Bu pazar kadınlarımızın "biz varız" dedikleri yerdir" dedi.

'Kendine güvenen ve üreten insan mutlu olur'

Çağdaş bir ülke oluşturmanın yolunun, kadın ve erkeğin eşit yurttaşlar olmasıyla mümkün olabileceğini kaydeden Aytuğ Atıcı, "İnsanlarımız, kendi öz değerleriyle barışık bir kentte yaşarsa ve kendi öz değerleriyle barışık bir yönetici tarafından yönetilirse mutlu olur. Mezitli, Türkiye'nin tam bir kozmopolit yapısı. Tüm taraflar burada kendi değerlerini korkmadan sergileyebiliyorlar. O yüzden bizde Mezitli'de mutluyuz. Kadın Üretici Pazarları ise kadınları, üretimi ve emeği bir araya getirdi. Eğer kadınlar bunu yapmazlarsa çağdaş seviyeye çıkmamız mümkün değildir. Mutluluğun bir kısmı da ekonomik özgürlükten geçiyor. Bunun yolu da kadınların üretmesi ve kendine güvenmesidir. Ben bu pazarların Türkiye'nin tamamına yayılmasını umut ediyorum" diye konuştu.

'Kadın Üretici Pazarları daha çok artacak'

Merkez Kadın Üretici Pazarı, Özgecan Kadın Üretici Pazarı ve Cemilli Kadın Üretici Pazarı ve Kahvaltı Evi'nden sonra Akdeniz Mahallesi'nde dördüncü pazarı açtıklarının bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Göreve geldiğim günün hemen arkasında çalışmalara başladık ve ilk pazarımızı 4,5 ay sonra açtık. Kadın Üretici Pazarımız o denli büyük talep gördü ki, dikkatleri de üzerine çekmeyi başardı. Çeşitli ödüller aldı, örnek alınarak başka yerlerde uygulanmaya başlandı. Biz diğer mahallelerimize de kadın üretici pazarı açmak için çalışmalara başladık. Bu gün dördüncüsünü hayata geçiriyoruz. Kısa sürede iki kadın üretici pazarı daha açarak bu sayıyı altıya artıracağız" ifadelerini kullandı.

"Kadınlarımız kendisine daha çok güveniyor"

Kadının her alanda olması için mücadele verdiklerinin altını çizen Başkan Tarhan, şöyle devam etti; "Pazarımızda kendi ürettikleri el emeği ürünlerini satan kadınlarımız, artık geleceğe daha güvenle bakabiliyorlar. Burasının gücü ile ev taksitine giren, ehliyet alan, araba alan kadınlarımız var. Bu kadınların kendine güvenmeye başladığını da gösteriyor. Bundan sonra kadınlarımız bu güvenle daha çok sosyal yaşamda, daha çok siyasette, daha çok iş dünyasında yer alacaklar. Yarınlarda bizim olduğumuz yerlerde hep kadınlar olacak."

Kadınların güçlü olmadığı toplamlarda demokrasinin gelişemeyeceğini savunan Başkan Tarhan, "Bizde demokrasiyi içleştirmek için önce aile içinde beylerinizle eşit hale gelmenizi istiyoruz. Bunu daha da taçlandırma ve sizleri muhtar, meclis üyesi, milletvekili ve belediye başkanı olarak her alanda görmek istiyoruz. Bu demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından birisidir. Şimdi hepsinden daha fazla toplumda demokrasinin içselleştirilmesine ihtiyaç var. Biz buna kadınlarla birlikte ulaşabiliriz.. Demokrasinin güçlenmesinde alacağımız ışık, Atatürk ilke ve devrimleridir. Bu ilkelere sadık kalırsak daha güçlü olacağız ve gerçek anlamda demokrasiye sahip olacağız" dedi.

Kadın Üretici Pazarı’nın 4.’sü Akdeniz Mahallesi’nde

Kadın Üretici Pazarı’nın 4.’sü Akdeniz Mahallesi’nde

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber