Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

Kadına şiddet, kadın ressamların tuvaline yansıdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen çalıştayda, 8 ülkeden gelen ressamların kadına şiddet temalı resimleri sergilendi

Kadına şiddet, kadın ressamların tuvaline yansıdı

ZONGULDAK (AA) -  Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen  1. Uluslararası Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı'nda,  8 ülkeden gelen kadın ressamların, kadına şiddet temalı resimleri sergilendi.

Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda düzenlenen çalıştayda, Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El Sayed’ın eserleri ziyarete açıldı.

Sanat Elçileri Derneği Başkanı Ayşe Hindistan, etkinliğin açılışında, Ereğli Belediyesinin desteğiyle 8 ülkeden 8 ressamı Ereğli’de buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ezilen, şiddet gören, hayatını kaybeden tüm dünya kadınlarının yaşadıklarına dikkati çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak adına resim çalıştayını düzenlediklerini belirten Hindistan, "Doğada bulunan tüm renklerin birbirine yansıması gibi evrende yaşayan insanları da doğadaki renkler olarak görüyoruz. Renk, dil, din, ırk gözetmeksizin dostluk, sevgi, sanat adına elçilik görevini üstleniyoruz. Kentimize davet ettiğimiz 8 dünya sanatçısı kilometrelerce yol kat ederek etkinliğe katıldılar” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da partilerinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda üzerine düşeni yapmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğini, yeni düzenlemelerin de hayata geçirileceğini dile getirdi. 

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise dünyanın hiçbir yerinde kadına şiddeti kabullenemediklerini anlattı.

- "Özgecan'ın sınırları aşan acısı"

Mısır’dan gelen Lamia El Sayed’in, çalıştay kapsamında sergilenen, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı ''katledilmiş bir melek'' gibi tasvir ettiği resmi ilgi gördü. 

Milletvekili Candan ile sohbet eden Sayed, Özgecan Aslan'ın öldürülüşünden büyük üzüntü duyduğuna değinerek, "Hala büyük bir üzüntü var içimde. Hüznümü Özgecan'ın resmini çizerek anlatmaya çalıştım" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber