Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 11:48 Yorum: 0

"Kadına şiddete hayır" yürüyüşü

Amasya'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına şiddete hayır" yürüyüşünde protokol üyeleri kadınlara çiçek verdi

'Kadına şiddete hayır' yürüyüşü

AMASYA (AA) - Kadına şiddet, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Amasya'da yapılan yürüyüşle protesto edildi. 

Saraydüzü Kışlası önünde toplanan çok sayıda kadın ve erkek, "Anneme dokunma", "Hemşireme dokunma", "Başarı kadının diğer adıdır" ve "Şiddetsiz hayat için el ele" dövizleri taşıyarak Şehzadeler Gezi Yolu'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe katılan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve diğer protokol üyeleri kadınlara karanfil dağıttı.

Vali Çomaktekin, gazetecilere, "kadın şiddete hayır demek" ve bu konuda farkındalık oluşturmak için faaliyetlere devam ettiklerini belirtti. 

Bugün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlar ve sağlık çalışanı kadınlarla protesto için yürüyüş yaptıklarını ifade eden Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Özellikle sağlık çalışanı kadınlarımız diğer kadınların yaptığı gibi fedakarlıkla önemli kamu hizmeti yürütüyor. İnsanlara faydalı olmaya çalışırken zaman zaman şiddete maruz kalıyorlar. 'Şiddete hayır' diyeceğiz. Çoğu zaman uykusuz kalarak bize merhametle yaklaşıyorlar. Biz de onlara karşı saygılı, anlayışlı olmalıyız. Bu temennimiz sadece sağlık çalışanı kadınlar için değil tüm kadınlarımız için."

Çomaktekin, aynı zamanda Yeşilay Haftası'nı da kutladıkları, toplumu ve gençliği zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için öncelikle gençlerin örnek aldığı büyüklerin bu konulara hassasiyet göstermesi gerektiğini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber