Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

Kadına şiddete karşı duvar ördüler

İzmir Kordon'da bir araya gelen kadınlar, gökyüzünden kadın silüeti şeklinde görülen ve öldürülen bin 169 kadının isimlerinin yer aldığı duvarı 24 saatte tamamladı

Kadına şiddete karşı duvar ördüler

İZMİR (AA) - Kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Kordon boyunda bir araya gelen kadınlar, gökyüzünden kadın silüeti şeklinde görülen ve öldürülen bin 169 kadının isimlerinin yer aldığı duvarı 24 saatte tamamladı. 

Alsancak Vapur İskelesi önünde Konak Belediyesi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında başlatılan projede kısa periyotlar halinde yaklaşık 5 bin kadın çalıştı. 

Gazbeton kullanılarak örülen 53 metre uzunluğunda ve 1.5 metre yüksekliğindeki siyah duvar için 250 metrekare alan kullanıldı. 

Duvarda, 2008 yılından bu yana öldürülen kadınların isimleri, kim tarafından ve nasıl öldürüldüklerine ilişkin bilgiler yer alıyor. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber