Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 25 Kasım 2014 - 10:03 Yorum: 0

Kadına şiddeti protesto ederken yanma tehlikesi atlattılar

IĞDIR (AA) - Iğdır'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında meşale yakarak basın açıklaması yapmak isteyen bir grup kadın, etrafa saçılan benzinin meşaleleri tamamen...

Kadına şiddeti protesto ederken yanma tehlikesi atlattılar

IĞDIR (AA) - Iğdır'da "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında meşale yakarak basın açıklaması yapmak isteyen bir grup kadın, etrafa saçılan benzinin meşaleleri tamamen tutuşturması nedeniyle yanma tehlikesi atlattı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi Derneği üyesi bir grup, Çimen Mahallesi'nde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında basın açıklaması yapmak için toplandı.

Burada, önceden hazırladıkları meşaleleri, ucuna benzin dökerek yakmak isteyen kadınlar, benzinin meşalelerin her yerine sıçramasını fark edemeden ateşe verdi.

Kadınlar, benzinin yayılması nedeniyle bir anda alev topuna dönüşen meşaleleri yere fırlattı. Yangında şans eseri yaralanan olmadı.

Diğer meşalelerle etkinliğe devam eden kadınlar adına basın açıklaması yapan Dilek Yanardağ, kadına şiddeti protesto etmek için toplandıklarını söyledi.

Kadınlar üzerindeki her türlü baskıyı kınadıklarını vurgulayan Yanardağ, "Kadınlar üzerinde uygulanan baskıya, şiddete ve zulme karşı duruyoruz. Kadınlar, kendini en rahat şekilde ifade edebilmeli ve yaşamalıdır. Kadınlar olarak bunu istiyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber