Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 08 Mart 2015 - 20:18 Yorum: 0

Kadına uygulanan şiddette sokak tiyatrosuyla dikkat çekildi

Edirne'de bir grup genç, kadına uygulanan şiddete sokak tiyatrosuyla dikkat çekti

Kadına uygulanan şiddette sokak tiyatrosuyla dikkat çekildi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına uygulanan şiddete sokak tiyatrosuyla dikkat çekildi.

Türk Kızılayı Edirne Gençlik Kollarınca Tahmis Meydanı'nda sahnelenen tiyatroda, oyuncular makyaj yardımı ile şiddete görmüş kadın figürünü oynadı.

Senaryo gereği, oyuncular, eş, baba, kardeş ve sevgililerinden şiddet görürken, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

Edirne Kızılay Gençlik Kolları üyesi Mustafa Asilhan Özkan, oyunun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak tiyatrosu ile kadınlara yönelik yapılan şiddet, taciz ve cinsel istismara dikkat çekmek istediklerini söyledi.

2014 yılında, eş, kardeş, sevgili yada tanımadığı kişilerce 296 kadının öldürüldüğünü hatırlatan Özkan, 191 kadının ise dövülerek cinsel istismar edildiğini belirtti.

Toplumda farkındalık oluşturmak istediklerini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

''Kadınlara karşı yapılan her türlü şiddet, taciz, cinsel istismara karşı meydanlardayız. Toplumu bilgilendirmek ve kadına karşı daha saygılı insanlar olmak için kadın arkadaşlarımızla birlikte bugünü kutluyoruz. Şiddete 'hayır' demek, kadınlara destek vermek için sokak tiyatrosu düzenledik. Farkındalık yaratarak insanları bilgilendiriyoruz. İHD’nın raporuna göre 2014 yılında 296 kadın öldürüldü, 191 kadın ise dövülerek cinsel istismara uğradı. Bugün tüm Dünyada kadınlar tek yumruk olarak meydanlarda bizde 'kadına şiddete hayır' diyoruz.''

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber