Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Eylül 2014 - 12:23 Yorum: 0

"Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi"

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından Türkiye genelinde yürütülen "Aile İçi Şiddetin Önlenmesi" Projesi kapsamında düzenlenen seminerler dizisine Aydın'da devam edileceği bildirildi

'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi'

AYDIN (AA) - Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" koordinasyon ve farkındalık oluşturma seminerinin 17 Eylül Çarşamba günü yapılacağı bildirildi. 

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, seminerin amacının, "kadına yönelik aile içi şiddet" ile mücadelede rol oynayan faktörler, şiddetin boyutları, yasal gelişmeler, başvuru mekanizmaları, kadına yönelik aile içi şiddet ile mücadelede daha iyi bir koordinasyon ve işbirliği mekanizması için, bir yol haritası ortaya çıkartmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, Aydın Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile baro, sanayi ve ticaret odası, üniversiteler ve sivil toplum örgütlerinin bu ortak sorun çerçevesinde gerekli koordinasyon ve işbirliğini kuvvetlendirmek, deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geleceği kaydedildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin eş finansmanıyla Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi"nin 23 Temmuz 2013'de başlandığının hatırlatıldığı açıklamada, her 5 kadından 2'sinin fiziksel şiddete maruz kaldığı Türkiye'de, Jandarma Genel Komutanlığı'nın bu proje ile kadına yönelik aile içi şiddetle mücadelede idari kapasitesini daha da arttırmayı, kurumlararası işbirliğini kuvvetlendirmeyi ve kendi içinde eğitim verecek 250 eğitmeni yetiştirmeyi hedeflediği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber