Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 11:25 Yorum: 0

Kadına yönelik şiddete karşı 16 etkinliğe destek

Anadolu Üniversitesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebi ile kent merkezi ve kampüslerinde yapılan 16 günlük etkinliklere...

Kadına yönelik şiddete karşı 16 etkinliğe destek

Anadolu Üniversitesi, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebi ile kent merkezi ve kampüslerinde yapılan 16 günlük etkinliklere destek veriyor.

Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Rektör Gündoğan, 25 Kasım'ın 1999 yılında Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası düzeyde kadına yönelik şiddetle mücadele etmek ve küresel düzeyde dayanışma sağlamak amacıyla özel bir gün olarak ilan edildiğini aktardı. Gündoğan, "25 Kasım günü, dünya üzerinde yaşayan bütün kadınların ve kız çocuklarının maruz kaldıkları her tür şiddetin önlenmesini sağlayarak dünyadaki bütün kız çocuklarının ve kadınların insan haklarına yakışır bir biçimde yaşamaları; cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kalkması, eşitlik ve adaletin tesisi için de önemli bir farkındalık oluşturulmasına vesile olmuştur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi olarak "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında yapılan etkinlikleri desteklediğini aktardı. Gündoğan açıklamasına şu şekilde devam etti,

Kadına yönelik şiddete karşı 16 etkinlik

"Biz de, Anadolu Üniversitesi olarak Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 25 Kasım-10 Aralık 2016 tarihleri arasında kentimizde ve kampüslerimizde yapılan 16 günlük etkinliklere destek veriyor, ülkemizde ve bütün dünyada, kadınlara ve kız çocuklarına yönelen her türlü ayrımcı uygulamaları, şiddeti reddediyoruz. Bu anlamlı gün dolayısıyla kadına yönelik şiddetle mücadele ve kurumsal dayanışma kararlılığımızı her zaman olduğu gibi bir kez daha yineliyoruz. Herkesi kadına ve kız çocuklarına yönelik her tür şiddete karşı dayanışmaya davet ediyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber