Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Kasım 2014 - 21:23 Yorum: 0

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Adıyaman'da bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Protestoya erkekler de destek verdi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Adıyaman Kadın Platformu (AKAYDER) üyeleri, yürüyüş düzenledi.

AKAYDER öncülüğünde Kadın Yaşam Derneği önünde bir araya gelen, aralarında erkeklerin de bulunduğu bir grup kadın, ellerinde meşaleler taşıyarak ve def çalarak Gölbaşı Caddesi'nden Demokrasi Parkı'na yürüdü.

Yürüyüşte def eşliğinde slogan atan grup, kadınlara yapılan şiddeti protesto etti.

Demokrasi Parkı'nda grup adına açıklama yapan AKAYDER Başkan Yardımcısı Semra Karadağ, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü sadece duyarlılık ve farkındalık yaratma günü olarak görmediklerini, şiddete karşı birleşme günü olarak gördüklerini söyledi.

Erkek egemen sistemin her gün kadını daha fazla eve hapsetmeye çalıştığını ileri süren Karadağ, "Biz bedenlerimizi, emeğimizi, kimliğimizi ve hayatımızı kimsenin hizmetine sunmuyoruz. Her türlü şiddete, baskıya ve sömürüye karşı susmuyoruz, isyan ediyoruz. Her gün üç kadının öldürüldüğü, onlarcasının tacize, tecavüze ve şiddete maruz kaldığı bu sistemde sadece nefes almak için bile mücadele etmek zorundayız" dedi.

Bütün kadınların ortak isyanını büyütmeye çalıştıklarını belirten Karadağ, kadın dayanışmasının, ellerindeki en güçlü silah olduğunu ifade etti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber