Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Kadına yönelik şiddete resimlerle dikkati çektiler

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resim sergisi açıldı

Kadına yönelik şiddete resimlerle dikkati çektiler

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resim sergisi açtı.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Belediyesinin organizesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Öğrenciler ve akademisyenler, daha sonra ellerindeki afişlerle Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezine kadar yürüdü. 

Katılımcılar, burada günün anlam ve önemini anlatan resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergi alanının girişindeki "Ucuz kurbanlık bulunur" yazısı görenlerin dikkatini çekti.

Programda konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Müslüman Türk toplumunda kadın, tarih boyunca değer bulmuştur. Özellikle son yıllarda kadınlarımıza karşı yapılan insanlık dışı girişimler sonrasında ben sanki bir yerlerde yanlış yaptığımız kanaatindeyim. Kadına binlerce yıl önce ne kadar çağdaş ve medeni şekilde değer verildiğini bu topraklar ortaya koymuş. Bu toplumda hiç kimse Ferhat'ın aşkını anlatmaz, Ferhat ile Şirin'in aşkını anlatır. Kadın Anadolu'da bütünleyici değil, bir bütünün yarısıdır" diye konuştu.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ise son yıllarda kadına yönelik şiddette artış olduğunu belirterek, şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diledi. 

Resim sergisi, akşama kadar açık kalacak. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber