Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Ağustos 2014 - 11:18 Yorum: 0

Kadınlar bu plajı sevdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 16 Ağustos'ta hizmete giren Sarısu Kadınlar Plajına ilgi giderek artıyor

Kadınlar bu plajı sevdi

ANTALYA (AA) - LEYLA ATAMAN KOYUNCUOĞLU - HATİCE ÖZDEMİR - Antalya Büyükşehir Belediyesince yapılan ve 16 Ağustos'ta hizmete giren Sarısu Kadınlar Plajı büyük ilgi görüyor.

Kemer yolundaki Sarısu mesire alanında 3 kilometrelik alanda yer alan ve çevresine ekilen palmiye ağaçları ve zakkum çiçekleriyle sahilin diğer kısmından ayrılan plaj, 08.00-19.00 saatlerinde hizmet veriyor. Plajda güvenlik görevlisinden garsona, aşçıdan cankurtarana ve bahçıvana kadar sadece bayanlar çalışıyor.

Plajda kadınlar sadece güneşlenmek ve denize girmekle kalmıyor spor da yapabiliyor. Yaklaşık 500 şezlong ve şemsiyenin bulunduğu plaja gelenler tüm imkanlardan ücretsiz olarak yararlanıyor.

Tesisin işletici firması Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET'in Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp Dinçmen, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve büyük bir ilgi gördüklerini bildirdi.

Plaja ilk açılış için yaklaşık 500 şezlong ve şemsiye konulduğunu anlatan Dinçmen, plajın açılışının yapıldığı geçen cumartesi günü, sadece öğleden sonra 750 kişilik bir taleple karşılaştıklarını söyledi. Pazar günü talebin bin 200'e çıktığını, pazartesi ve salı 850, dün de 08.00-10.00 arasında 350 kişi bulunduğunu kaydeden Dinçmen, rakamın artarak devam ettiğini dile getirdi.

Plajda çalışan mesul müdürden bahçıvana kadar herkesin kadın olduğunu dile getiren Dinçmen, "Elektrik ve diğer işlerle ilgili iki teknik personel alacağız, bunlar da bayan olacak" diye konuştu.

Plajın sadece karadan değil denizden de korunduğunu ifade eden Dinçmen, "Denizi üç kademe olarak yaptık, denizden herhangi birinin buraya yaklaşmasını engelleme adına kadınlar plajını zodyakla kontrol altına aldık" diye konuştu.

- Lara hattından da talep geliyor

Plajla ilgili kadınlardan çok olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan Gökalp Dinçmen, özellikle Lara hattıyla ilgili talepler aldıklarını bildirdi. Dinçmen, "Biliyorsunuz Lara Beach de belediyemize geçmiş bulunmakta. Burada da rahat bir ortam olursa Lara ile ilgili talepleri de karşılamak istiyoruz" dedi.

Sarısu Kadınlar Plajı'na Kepez'den bile tek vasıta ile ulaşma imkanı bulunduğunu belirten Dinçmen, plaj içinde de ulaşımın rahatça sağlanması için golf araçları ve içinde oturma yerleri bulunan traktör bulunduğunu söyledi.

Dinçmen, plajın 08.00-19.00 arasında sadece kadınlara ait olduğunu, 19.00-24.00 arasında ise plajdaki restoranların ailelere hizmet vereceğini vurguladı.

Plajın çevre illerde bulunan kadınların da ilgisini çektiğini ifade eden Dinçmen, "Mesela dün Afyonkarahisar'dan bir grup gelmiş sırf burayı görmek ve denize girmek için. Birçok ildeki bu işlerle sorumlu insanlar da bu işi nasıl yaptığımızı öğrenmek istiyor. Kadınlar plajının öncülüğünü Antalya Büyükşehir Belediyesi yaptı, önümüzdeki dönemde diğer illere de yayılacak diye düşünüyorum" dedi.

"Bu plaj bir ay içinde kapanır" diyenlerin de boşuna beklememesi gerektiğini söyleyen Dinçmen, Kemer ve Lara'ya da kadınlar plajı yapılması yönünde yoğun talepler aldıklarını dile getirdi.

- Masaj hizmeti de gelecek

Sarısu Kadınlar Plajı'nın sadece bir plaj değil, yaşam merkezi olduğunu kaydeden Dinçmen, "Kadınlar Plajı'nın bulunduğu alan 72 dönüm, bu alanın içinde balık restoranı, et lokantası, kahvaltı yapabilecekleri kır bahçesi, çocukları için oyun bahçesi var. Önümüzdeki haftadan itibaren günde iki sefer jimnastik başlatıyoruz, öğleden sonra da pilates yaptıracağız" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) tarafından plajda kadınlara çeşitli eğitimler verileceğini de belirten Dinçmen, "Mesela kadınlarımız için makyaj kursu açacağız. ASMEK'te masaj eğitimi gören öğrencilerimiz için deneme yapabilecekleri ve eğitimlerini tamamlayabilecekleri masaj koltukları da koyacağız" dedi.

Plajın işletme müdürü Nilgün Konuk ise sadece Antalya'dan değil, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta'dan gelen misafirleri ağırladıklarını söyledi.

Plaja sadece tesettürlü kadınların gelmediğini yaşlı, genç, açık, kapalı plajın her kesimden ilgi gördüğünü söyleyen Konuk, "Rus misafirlerimiz de var. 11 yıldır hiç denize girmemiş engelli bir teyzemiz var, açıldığı günden beri geliyor" diye konuştu.

Plaja büyük mutlulukla geldiğini söyleyen Hatice Kahraman da "Böyle bir plaj bizim için çok gerekliydi. Kızımla geldim, çok mutluyum, çok keyifliyim" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber