Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Ekim 2015 - 19:44 Yorum: 0

Kadınlar, çağdaşlaşma yolundaki toplumların mimarlarıdır

Malatya Valisi Süleyman Kamçı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’nin düzenlemiş olduğu panele katıldı.

Kadınlar, çağdaşlaşma yolundaki toplumların mimarlarıdır

Malatya Valisi Süleyman Kamçı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’nin düzenlemiş olduğu panele katıldı.

KADEM Malatya Temsilciliği tarafından düzenlenen “Kadın ve Şiddet “Konulu panele katılan Vali Kamçı Başkan Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un açış konuşmasının ardından yaptığı konuşmada; “Sevgili Peygamberimiz; “Sizin hayırlınız eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızım” buyurarak, inancımızın kadına bakış açısını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Yine kadim tarihimize bakıldığında kadın ve erkeğin eşit tutulduğu, kadınların da erkekler gibi savaşlarda kılıç kuşandığı, aile içerisinde erkekle eşit söz sahibi olduğu görülmektedir. Yani hem inancımız, hem de geleneklerimiz kadın ve erkeğin birbirini tamamlayan, aile ve toplum binasını ayakta tutan denk şahsiyetler olduğunu işaret etmektedir.

Fakat maalesef bütün bunlara rağmen içerisinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında bile kadına karşı pervasızca uygulanan, kadın üzerinde fiziksel ve zihinsel hasarlar oluşturan şiddet eylemleriyle karşılaşmaktayız. Neredeyse her gün eşi, aile efradı ya da herhangi bir kişi tarafından şiddete maruz kalarak mağdur olan, hatta hayatını kaybeden kadınlarla ilgili haberler almaktayız. Daha da acısı, ekonomik gücü ve aile desteği olmayan kadınların şiddeti kabullenmek zorunda oğluna şahit olmaktayız.

Hâlbuki kadınlar, çağdaşlaşma yolundaki toplumların en önemli mimarlarıdır. Toplumun yeni bireylerini doğuran ve yetiştirenlerin kadınlar olduğu düşünüldüğünde, kadınların ne kadar eğitimli, yetenekli ve özgüven sahibi olmaları gerektiğini kavramak güç olmayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, panelinizin kadına şiddetin önlenmesi noktasında hayırlara vesile olmasını diliyor, insanların şiddetin olmadığı bir dünyada yaşamasını ümit ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

unnamed-012.jpg

Vali Kamçı’nın konuşmasının ardından Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mazhar Bağlı Şiddet ekseninde töre ve Kadın cinayetleri, Prof. Dr. Birgül Cumurcu Psikiyatri açısından kadına uygulanan şiddetin boyutları, Prof. Dr. Gülşen Güneş Dünyada ve Türkiye’de kadına şiddet ulusal eylem planı, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Serap Belli  Toplusal önyargılarla mücadele ve şiddet konularında konuşmalar gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber