Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Ekonomi 28 Şubat 2017 - 10:43 Yorum: 0

Kadınlar erken, erkekler son dakikada uçak bileti alıyor

Seyahat Analisti Murat Ekinay'ın açıklamasına göre Enuygun.com üzerinden alınan biletlerde, kadınlar genellikle biletlerini daha erken satın alırken, erkekler...

Kadınlar erken, erkekler son dakikada uçak bileti alıyor

Seyahat Analisti Murat Ekinay'ın açıklamasına göre Enuygun.com üzerinden alınan biletlerde, kadınlar genellikle biletlerini daha erken satın alırken, erkekler son dakikayı bekliyor.

Türkiye'nin en fazla tercih edilen uçak bileti satış sitelerinden olan Enuygun.com'un Seyahat Analisti Murat Ekinay, siteden alınan biletlerle ilgili bilgiler verdi. Ekinay'ın açıklamasına göre Enuygun.com üzerinden alınan biletlerde yurt içinde en fazla üç büyük şehre (İstanbul, Ankara ve İzmir), yurt dışında ise Düsseldorf, Bakü ve Amsterdam'a uçuluyor. Ekinay, bilet satışlarında kadınların genellikle biletlerini daha erken satın aldığını, erkeklerin ise son dakikayı beklediğini belirtti.

"1 TL'ye bile bilet bulundu"

Ekinay açıklamasında uçakla seyahat edenler için en önemli konulardan birinin de, zamanlama olduğunu belirtti. Daha uygun fiyatlara bilet bulmak için genellikle erken tarihlerde bilet satın almak gerektiğinin altını çizen Ekinay "Enuygun.com'dan geçtiğimiz yıl içinde bulunan en ucuz uçak biletinin fiyatı, vergi ve hizmet bedeli hariç 1 TL oldu. Tabii bu çok özel bir kampanya fiyatıydı, ama yine de bu bile havayolu ulaşımının karayolundan bile çok daha cazip koşullar sunabildiğini gösteriyor. Özellikle yurt içi biletler artık çok uygun fiyatlı, ancak havayolu kampanyalarıyla yurt dışına da uygun fiyata bilet bulmak mümkün "dedi.

"Taksitli satışlara ilgi artıyor"

Peşin ve taksitli bilet satışlarıyla ilgili de bilgi veren Ekinay, "Biletler çoğunlukla peşin olarak satın alınıyor, ancak 9'a kadar taksit olanağı sunduğumuz için taksitli satışlara olan ilgi de giderek artıyor" diye konuştu.

"Kadınlar erkenci, erkekler son dakikacı"

Kadınlar ve erkeklerin uçak bileti satın alma alışkanlıklarının da farklı olduğunu dile getiren Ekinay, "Kadınlar genel olarak biletlerini birkaç hafta veya ay öncesinden alıyor. Buna karşılık erkekler bilet alırken işi son dakikaya bırakıyor. Erkek yolcuların biletlerini genellikle uçuştan bir veya birkaç gün öncesinde aldıkları gözlemleniyor" şeklinde konuştu.

"Yurt içinde üç büyük şehre, yurt dışında Düsseldorf'a uçuluyor"

Yurt içinde ve dışında en çok uçulan güzergahlara bakıldığında yurt içinde İstanbul, Ankara ve İzmir ile Antalya, Adana, Trabzon ve Diyarbakır gibi rotalara, yurt dışında ise genellikle iş dünyasının tercihi olan Düsseldorf, Bakü ve Amsterdam'a yoğun ilgi olduğunun görüldüğünü aktaran Ekinay, "Almanya'nın bu denli ilgi görmesinin bir nedeni de burada yaşayan Türk yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin sayısının fazla olması" dedi.

Gidiş-dönüş en kısa aralık 1 saat 45 dakika

Ekinay'ın açıklamasına göre Enuygun.com'dan satın alınan biletlerde gidiş ve dönüş uçuşları arasında en kısa aralık 1 saat 45 dakika oldu. Yani bir yolcu gittiği şehirden 1 saat 45 dakika sonra geri döndü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber