Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Mart 2015 - 14:43 Yorum: 0

Kadınlar gününde ürettikleri halıların kesimini yaptılar

SİİRT (AA) - Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan atölyede çalışan bayan kursiyerlerce üretilen halıların kesimi dolayısıyla tören düzenlendi.6 usta öğreticisi...

Kadınlar gününde ürettikleri halıların kesimini yaptılar

SİİRT (AA) - Siirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan atölyede çalışan bayan kursiyerlerce üretilen halıların kesimi dolayısıyla tören düzenlendi.

6 usta öğreticisi ve 37 bayan çalışanıyla Alan Mahallesinde açılan Nergiz Halı Dokuma Atölyesi sayesinde, genç kızlar el emeği ve göz nuruyla ürettikleri halılarla meslek öğrenirken, aynı zamanda aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Törene katılan Milli Eğitim Müdürü M.Fethi Suay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınlar gününde, oların ürettiği eserlerinin sergilenmesinin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kadınların emeklerine paha biçilemediğini belirten Suay, şöyle dedi:

"İlimizde boşta kalan kızlarımızı meslek öğrenmeye ve para kazanmaya yardımcı oluyoruz. Emekçi kadınlarımızın her sergilediği halı ve kilimleriyle gurur duyuyoruz. Her zaman yanlarındayız. Dokuduğunuz her kilim devletin bütçesine giriyor. İlimizin kültürüne koruyorsunuz çok teşekkür ederim."

Halı ve Kilim Atölyeleri Koordinatörü Ümit Hayrullah Özdemir de, bölgede yok olmaya yüz tutmuş halıcılığın Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarla yaşatılmaya çalışıldığını aktardı.

Usta Üreticisi Şahin'de 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla ayardır büyük emek sarf ederek yaptıkları kilim ve halıların sergilenmesinin heyecanını yaşadıklarını anlattı.

Şahin, Kursta görev yapan kadınların uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları eserleri sattıktan sonra ailelerin bütçelerine katkıda bulunduklarını söyledi.

Törende, daha sonra atölyede çalışan kursiyerlerin ürettiği halıların kesimi yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber