Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Şubat 2018 - 13:18 Yorum: 0

Kadınlar haklarını öğreniyor

Çankaya Belediyesinin hak ihlallerinin önüne geçme amacı taşıyan "Kadının İnsan Hakları Eğitimi"ne katılan kadınlar, haklarını ve şiddet mağdurlarına...

Kadınlar haklarını öğreniyor

Çankaya Belediyesinin hak ihlallerinin önüne geçme amacı taşıyan "Kadının İnsan Hakları Eğitimi"ne katılan kadınlar, haklarını ve şiddet mağdurlarına nasıl yardım edebileceklerini öğreniyor. Sosyal ve ekonomik hakların bilincine varılmasını da amaçlayan ücretsiz eğitime, 18 yaşını dolduran tüm kadınlar başvurabiliyor.

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla "Mor Bayrak" sahibi olan Çankaya Belediyesi, hak ihlallerinin önüne geçme amacı taşıyan "Kadının İnsan Hakları" eğitimleri veriyor. Çankaya Belediyesi'nin Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında 16 hafta süren eğitimi alan kadınlar, sosyal ve ekonomik haklar, şiddete uğrayan bir kadına nasıl yardım edilebileceği ve nerelere başvurulabileceği konularında bilinçleniyor.

"Acil durum çantasını bilmiyorduk"

Çankaya Evleri'nin yanı sıra Yenimahalle Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine yönelik olarak Yenimahalle Belediyesi Sosyal Tesislerinde de düzenlenen eğitime katılan kadınlar, haklarını öğrenmekten mutluluk duyuyor. Kadınların yaşadığı kimi zorlukları ve baş etme yöntemlerini bu kadar ayrıntılı bilmediklerini belirten kursiyerler, "Örneğin şiddete uğrama ihtimali olan bir kadının acil durum çantası hazırlaması gerekirmiş, bu hiç aklımıza gelmezdi" diyor. Aldıkları eğitim sayesinde, kadınların neye ihtiyacı olabileceğini, onlara nasıl ulaşabileceklerini de görmeye başladıklarını belirten kursiyerler, kadın dayanışması ağını da geliştirdiklerini belirtiyor.

18 yaşını dolduran tüm kadınların ücretsiz olarak katılabileceği eğitimi almak isteyenler, semtlerde bulunan Çankaya Evleri'ne ve Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne (458 89 00/3501) başvurabiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber