Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 27 Şubat 2017 - 11:09 Yorum: 0

Kadınlara mamografi çağrısı

Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi Genel Koordinatörü Füsun Gökçe, kanserde erken tanının çok önemli olduğunu belirterek, kadınlara ücretsiz mamografi...

Kadınlara mamografi çağrısı

Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi Genel Koordinatörü Füsun Gökçe, kanserde erken tanının çok önemli olduğunu belirterek, kadınlara ücretsiz mamografi taraması yapan Kanser Erken Tanı ve Tarama Merkezleri'ne düzenli aralıklarla gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Ege Onkoloji Radyoterapi Merkezi Genel Koordinatörü Füsun Gökçe, Güzelbahçe Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ilçe halkına kanserden korunmanın yollarını anlattı. Kanserden korunmada erken tanının önemine değinen Gökçe, "Kanser oluşumunda beslenme, yaşam biçimi, stres, genetik gibi faktörlerin etkili olduğunu biliyoruz. Bu yüzden kanserden korunmak için beslenmemize, yaşam şeklimize dikkat etmeliyiz. Spor, sağlıklı beslenme, stresten uzak durmak sağlıklı birey olma yolunda atılacak ilk adımlardır" dedi.

Türkiye'de akciğer, mide, karaciğer ve kolon ve meme kanserinin sık olarak görüldüğüne dikkat çeken Gökçe, "Kanserde erken tanı çok önemlidir. Türkiye'de 1992 yılında Kanser Erken Tanı ve Tarama Merkezleri (KETEM) kuruldu. İlk olarak Ankara, İzmir, Antalya, Samsun, Erzurum, Edirne, Eskişehir illerinde KETEM merkezleri kuruldu. Halkımızın ücretsiz faydalanabildiği KETEM'ler kanser tarama ve ön tanıda önemli bir işlevi yerine getirmektedir" diye konuştu.

"Erken tanı kanseri azaltabilir"

Meme kanserinden mamografinin erken tanı için çok önemli olduğunu ifade eden Gökçe, "Mamografi ile 50-69 yaş grubu kadınlarda yapılan tarama ile meme kanseri mortalitesinde yüzde 15-25 arasında azalma elde edileceğine dair yeterli kanıt bulunmaktadır. Erken tanı ile kanserler 3'te 1 oranında azaltılabilir. Erken tanı halinde yapılan tedavi daha etkindir. Bu konuda halkın sürekli bir eğitime tabi tutulması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Kadınlara mamografi çağrısı

Kadınlara mamografi çağrısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber