Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Sağlık 01 Temmuz 2016 - 13:53 Yorum: 0

Kadınlarda doğurganlığı değerlendirme aşamaları

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Deniz Gökalp Kaya, kadınlarda doğurganlığı değerlendirme aşamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadınlarda doğurganlığı değerlendirme aşamaları

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Deniz Gökalp Kaya, kadınlarda doğurganlığı değerlendirme aşamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Liv Hospital Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Deniz Gökalp Kaya, en az 1 yıl herhangi bir korunma yöntemi uygulanmaksızın haftada 2-3 kere girilen cinsel ilişkiye rağmen gebelik elde edilmemesine infertilite yani kısırlık denildiğini belirterek, "İnfertilite çoğu toplumda önemli bir sorundur. Dünya genelinde çiftlerin yaklaşık yüzde 15'i infertilite nedeni yardımla üreme tekniklerine başvurmak zorunda kalmaktadır" dedi.

KADIN FERTİLİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

İnfertilite şikayeti ile başvuran hastalara yönelik inceleme yapılırken infertilite nedenleri %50-50 erkek ve kadın faktörleri arasında paylaşıldığı için hem erkek hem kadın birlikte değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Deniz Gökalp Kaya, "İnceleme her tıbbi prosedür için başlangıcı oluşturan detaylı anamnez ile başlar. Çifte yönelik; infertilite süresi, önceki tedavileri, adet düzeni, geçirilen cerrahi işlemler gibi sorular sorularak neden araştırılır. Kadına yönelik değerlendirme Anamnez sonrası hasta muayene muayene edilir. Hastanın vücut-kütle indeksi hesaplanır. Genel muayene sonrası jinekolojik muayeneye geçilir. Muayene sonrası ultrasonografi yapılarak, rahim ve yumurtalıklar değerlendirilir. Yumurtalık rezervini değerlendirmek için USG ile antral folikül sayısı FSH(folikül stimülan hormon) düzeyi AMH (anti-mülleryan hormon) düzeyi Veya dinamik testler yapılabilir.ayrıca ovulasyonun (yumurtlama) olup olmadığı bazı testler veya ultrasonografi takibi ile belirlenir. Bunların dışında rahim içi ve tüpleri değerlendirmek için HSG (histerosalpingografi) yapılabilir. Elde edilen bulgulara göre veya gerekli durumlarda tanısal/operatif laparoskopi veya tanısal/operatif histeroskopi olarak adlandırılan ve anatomik yapının değerlendirilmesinde altın standart testler olarak uygulanan bu yöntemler uygulanabilir. Ayrıca tüp bebek tedavisi için sağlık bakanlığınca da zorunlu kılınan serolojik ve hematolojik testler ile yumurtlama problemine yol açabilecek hormonal durumu değerlendirmek için gerekli testler yapılır" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber