Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 06 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Kadınları "meslek eğitimi" ile güçlendiriyorlar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında 81 ilde başlatılan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" ile genel akademik dersler kapsamında açılan kurslara 5 bin 285 kadın katıldı

Kadınları 'meslek eğitimi' ile güçlendiriyorlar

SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında 81 ilde başlatılan "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" ile genel akademik dersler kapsamında açılan kurslara 5 bin 285 kadının katıldığı bildirildi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Tekin Balcı, AA muhabirine, bakanlık olarak çocuklara, gençlere, kadınlara, ailenin bütünlüğüne, yaşlı ve engellilere ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Özellikle kadınların iş hayatına atılmaları, toplum içinde kendilerini daha güçlü hissedebilmeleri, daha sağlıklı bireyler yetiştirebilmeleri anlamında istihdama katılımlarının önemine değinen Balcı, "Bu amaçla Bakanlığımız 2012 Aralık ayından itibaren toplum kalkınmasında Kadınların Mesleki Eğitim Projesi kapsamında bir proje gerçekleştirildi. Bu proje 81 ilde eş zamanlı başlatıldı ve vali eşlerinin destekleriyle tanıtım çalışmaları yapıldı" dedi.

Projenin amaçları hakkında bilgi veren Balcı, şöyle konuştu:

"Projedeki temel amaç, istihdam dışında kalmış kadınlarımızın özellikle mesleki açık öğretim liselerine kayıtlarının yaptırılarak liseyi bitirmeleri, bu kadınlarımızın meslek hayatına atılmaları yönünde istihdamlarına destek olunması, iş gücü anlamında kadınlarımızın eğitilerek nitelikli iş gücü yetiştirilmesi ve kadınlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirilmesi temel amaç olarak görüldü. Bu çalışmalar gerçekleştirildi."

- "5 bin 285 kadın kurslarda eğitim gördü"

Projenin başlangıcından bu yana Türkiye genelinde 6 bin 135 kadınının kurslara kayıt yaptırdığını belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızdan 5 bin 285'si kurslara devam etmiş ve kursu bitirmiştir. Samsun ilimizde ise halk eğitim merkezlerine bağlı olarak 8 kurs açılmış ve 185 kadınımız bu kurslardan yararlanmıştır. Projelerde önemli olan, başlangıçtan sonra devam edilebilirliği ve sürdürülebilirliği olduğu için bu anlamda da Valiliğimizin koordinesinde, Milli Eğitim Müdürlüğüne, ilgili kurum ve kuruluşlara yazılar gönderdik, özellikle kadınlarımızın kurslara katılımlarını desteklemek amacıyla sosyal ve ekonomik yönden yoksul olan kadınlarımızla ilgili ulaşım giderleri, kurslarla ilgili ihtiyaçlarının karşılanması için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından yardım talep edilmesi kararlaştırıldı."

Talep olması halinde yeni kurslar açılabileceğini dile getiren Balcı, amaçlarının toplumdaki bütün kadınların istihdama katılmaları, güçlenmesi olduğunu ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber