Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Ağustos 2016 - 10:58 Yorum: 0

Kadınların el emeği ürünleri ilgi gördü

Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik meslek edindirme çalışması kapsamında açılan Berfin Kadın El Sanatları...

Kadınların el emeği ürünleri ilgi gördü

Siirt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kadınlara yönelik meslek edindirme çalışması kapsamında açılan Berfin Kadın El Sanatları atölyesinde eğitim gören 15 kadın kursiyerin el emeği göz nuru eserleri ilgi gördü.

Barış Mahallesi Orhan Doğan Kent Parkı'nda açılan el sanatları kursuna katılan kadın kursiyerlere, makine nakışı, kurdele, tel kırma, kasnak işleri, punch nakışı, iğne oyası ve mefruşat gibi mesleklerde yeteneklerini keşfediyor. El Sanatları Öğretmeni Emine Güneş, el sanatları atölyesinde yeni dönem çalışmalarının başladığını belirterek, "Atölyede kadınların yetenek ve becerilerini keşfederek geliştirmeleri aynı zamanda sosyalleşerek toplumda kendini daha iyi ifade eden birer birey haline gelmeleri amaç edinilmektedir. Atölyemize gelen kadınlar sonrasında üretime katılarak kendilerine bir iş imkânı sağlayabilmektedir. Bunun yanı sıra atölyemizdeki kursiyerlerimize yönelik eğitim, kültür ve sanat alanında faaliyetler yapılmaktadır" dedi.

Güneş, üç yıldır faaliyette olan El Sanatları Atölyesinde bu dönem 15 kadınının kayıt yaptırarak kursa başladığını, atölyede, makine nakışı başta olmak üzere kurdele, tel kırma, kasnak işleri, punch nakışı, iğne oyası ve mefruşat işleri üzerine çalışmalar yapıldığını söyledi. Güneş, "Yeni dönem çalışmalarımızda daha çok süs eşyaları üzerine üretim yapmaya başladık. Yapmış olduğumuz ürünleri satarak, kursiyerlerimizin bu ürünlerden kazanç elde etmesi amaçlanıyor. Atölye hafta içi her gün 10.00 ile 15,00 saatleri arasında çalışmalar yürütülüyor. Yeni dönem kayıtlarımız devam etmektedir. Kadınların üretim gücüne inanıyoruz ve kentimizdeki tüm kadınları el sanatları atölyemize davet ediyoruz. Kadınlara yönelik başlattığımız el sanatları atölyesindeki ürünlerin satışı İçin Kadın Emek Pazarı kurma çalışmalarımız devam etmektedir" diye konuştu.

Kadınların el emeği ürünleri ilgi gördü

Kadınların el emeği ürünleri ilgi gördü

Kadınların el emeği ürünleri ilgi gördü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber