Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 01 Temmuz 2016 - 11:53 Yorum: 0

Kadınların obez dayanışması

Radyo TV bölümünden mezun olan 25 yaşındaki İzmirli Deniz Bilkay, hayatını zindana döndüren kilolarından başka bir obezin yardımıyla kurtuldu.

Kadınların obez dayanışması

Radyo TV bölümünden mezun olan 25 yaşındaki İzmirli Deniz Bilkay, hayatını zindana döndüren kilolarından başka bir obezin yardımıyla kurtuldu. Doktor fobisi olan genç kız, mide küçültme operasyonuyla zayıflayan Gülgün Ceylan ile tanıştıktan sonra ameliyat olmaya karar verdi. Operasyon sayesinde 118'den 70 kiloya düşen kız, "Gülgün Hanım beni çok etkiledi. Onu görünce ameliyata karar verdim. Zayıflamak muhteşem bir duygu" dedi.

Doğal yollardan zayıflayamadı

Yaşar Üniversitesi Radyo , TV ve Sinema Mezunu bitiren Deniz Bilkay, 2012 yılından sonra hızla kilo almaya başladı. Aynaya her baktığında psikolojisi bozulan genç kıza artık kıyafetleri olmuyor, evden dışarı bile çıkmak istemiyordu. Doğal yollardan zayıflamaya çalışan genç kız, bir türlü başarılı olamadı. Genç kız, facebook kanalıyla kendisi gibi İzmir'de yaşayan, obezite ameliyatının ardından tam 60 kilo veren Gülgün Ceylan ile tanıştı. Obeziteden kurtulan Ceylan'daki değişimi gören genç kız ameliyat olmaya karar verdi. Ve hemen Ceylan'ın doktoru Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar'dan randevu aldı.

"Tüm obezlere tavsiye ediyorum"

Doç. Dr. Kaçar ve ekibi tarafından 15 Şubat 2016 tarihinde ameliyata alınan genç kızın, başarılı bir operasyonla midesi küçültüldü. "Operasyondan sonra ilk işim yürümek oldu" diyen genç kız, "İlk zamanlar 15, sonra 45 dakikalık yürüyüşler yapmaya başladım. Üçüncü aydan sonra ise bisiklet bindim. Düzenli spor yapıyor ve beslenmeme dikkat ediyorum. Ameliyattan sonra kendimi çok pozitif ve enerjik hissetmeye başladım. Psikolojim tamamen düzeldi. Muhteşem bir duygu, çok mutluyum. Doğal yollardan zayıflayamayan tüm obezlere ameliyat olmayı kesinlikle tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Henüz yolun başında olduğunu belirten genç kız, "Ameliyatımın üzerinden 5 ay geçti. Şu an çok iyi bir durumdayım. Hocama ve aileme minnettarım" dedi.

Gülgün örnek oldu

İzmirli muhasebeci Gülgün Ceyhan (38), mide küçültme operasyonu sonrasında tam 60 kilo vermişti. 9 ay önce gerçekleşen ameliyata 124 kilo ile giren Ceyhan, ameliyat sonrasında doktorunun tavsiyelerine uyarak beslenme düzenine dikkat edip spor yapmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber