Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Temmuz 2014 - 16:28 Yorum: 0

Kadir Gecesi'ne doğru

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün, mesaj yayımladı

Kadir Gecesi'ne doğru

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ürün, mesajında Kadir Gecesi'nin, Kur'an-ın indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gece olduğunu belirtti.

Kadir Gecesi'nin, Kur'an-ı Kerim'in, Allah tarafından peygamberimize indirilmeye başlandığı ilk gece olduğunu ve bu nedenle de bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade eden Ürün, mesajında şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kadir Gecesi insanlık tarihinin en önemli hadisesi olan Kur'an-ı Kerim'in inmeye başladığı ve yüce Allah'ın, hakkında müstakil bir sure gönderdiği müstesna bir gecedir. Kur'an-ı Kerim'in bu mübarek gecede indirilmiş olması, Kadir Gecesi'nin önemine ayrı bir anlam ve değer katmaktadır. Zira Kur'an, insanın yalnız Allah'a kulluk ve itaatte bulunması gerektiğini ifade ederek onun ne kadar şerefli bir varlık olduğunu belirtir. Fert, aile, millet ve tüm insanlık olarak mutlu ve huzurlu olmanın yollarını gösterir. Çalışmanın, helalinden kazanmanın ve başarılı olmanın gereğini ve önemini vurgular. İnsanlığın dürüstlük saygı ve hakkaniyet gibi yüce değerleri gaye edinmesini ister. Fert ve toplum olarak sorumluluklarımızı bildirir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Alemiyle birlikte aziz milletimizin hayatında da asırlardan beri büyük bir coşku ve heyecanla kutlanan Kadir Gecesi’nin manevi değerlerimizin hatırlanmasına ve pekişmesine, toplumsal ilişkilerimizin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diliyor, bu mübarek gecenin ülkemize ve insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber