Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 28 Haziran 2016 - 10:43 Yorum: 0

Kadir HAS Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Kadir Has Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılında 944 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena'da gerçekleştirilen coşkulu bir tören ile diplomalarını...

Kadir HAS Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Kadir Has Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılında 944 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler Volkswagen Arena'da gerçekleştirilen coşkulu bir tören ile diplomalarını aldılar.

Kadir Has Üniversitesi'nin mezuniyet törenine, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

"KADİR HAS BEYİN BEYAZ GÜVERCİNLERİ BUGÜN HAYATA KANAT ÇIRPACAK"

'Bilgi ve becerilerinizi, ülkemizin ve halkın yararına olacağına inandığınız her noktada kullanın" diyen Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, "Bugün tüm üniversite olarak çok heyecanlıyız başta öğrencilerin aileleri ve bizler olarak. Çünkü burada çok büyük bir emek var. 4-5 yıl boyunca öğrenciler buraya her gün gelip derslerine çalıştılar. Hocaları onları en iyi şekilde yetiştirmek için gayret sarf ettiler. Bizler üniversitenin Mütevelli Heyeti olarak onların daha iyi imkânlarda yetişmelerini sağlamak amacıyla elimizden geleni yapmaya çalıştık. Dolayısıyla bugün bu ürünü veriyoruz, bizim için çok önemli bir gün. Kadir Has Bey'in beyaz güvercinleri bugün hayata kanat çırpacaklar. Onların başarılarının daim olmasını diliyorum. Öğrenmeyi hiç bırakmasınlar en önemli şey iyi insan olmaları. Doğru yoldan dürüstlükten sapmasınlar. Hayatta zor zamanlar var, hiçbir zaman her şey kolay olmuyor" dedi.

"KADİR HAS VAKFININ DESTEĞİ HER ZAMAN KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ'NİN ÜZERİNDEDİR"

'Gücü ve güveni yüreklerinizde hissettiğinizde başarı sizin olacaktır" diyen Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, "Bu mutlu anda Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin velileri bugün çocuklarının bu önemli anına tanıklık edecekler. Bu hem bizim için, hem de veliler için çok büyük bir anı ve mutluluk verici bir gün. Rahmetli Kadir Has Bey servetinin büyük bir kısmını Kadir Has Vakfı'na bağışladı ve Kadir Has Üniversitesi'nin uzun süreli bir eğitim kurumu olması için elinden gelen gayreti gösterdi. Biz de onun evlatları olarak Kadir Has Üniversitesi'ne çok önem ve değer veriyoruz. Kadir Has Vakfı'nın desteği her zaman Kadir Has Üniversitesi'nin üzerindedir. Mezun olan öğrencilerin şanslarının açık olmasını diliyorum. İleride başarılı olmak için yüzde 60 şans, yüzde 20 insan ilişkisi, yüzde 20 de kendi başarıları gerekiyor. Bunlara sahip olmak gerekir. Hepsinin yolu açık olsun başarılar diliyorum" açıklamalarında bulundu.

"HÜZNÜ VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞIYORUZ"

Bugünlerin hem keyifli hem de hüzünlü günler olduğunu söyleyen Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Çok keyifli çünkü üniversitede akademisyen olmanın en uç noktası yetiştirdiğiniz öğrencilerin mezun olduğunu görmek, onlarla birlikte heyecanlarına ortak olmak. Hüzünlü çünkü dört, beş bazen altı yıldır birlikte olduğunuz genç arkadaşlarınızla yollarınız bir şekilde ayrılıyor. Onları hayata uğurluyorsunuz dolayısıyla keyif, hüzün ve gururu bir arada yaşadığımız günler bunlar. Ben bu sene mezun olacak arkadaşlarıma hayatta başarılar diliyorum yolları açık olsun. Elindeki diplomanın değeriyle ona katacakları kişilikleriyle çok güzel şeyler yapacaklarına eminim" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber