Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2016 - 15:38 Yorum: 0

Kaf dağının ardından Bursa’ya Çerkes kültürü

Bursa Çerkes Kültür Derneği'nin Osmangazi Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "Kaf dağının ardı" isimli fotoğraf sergisi ile "Ana vatandan diasporaya...

Kaf dağının ardından Bursa’ya Çerkes kültürü

Bursa Çerkes Kültür Derneği'nin Osmangazi Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği "Kaf dağının ardı" isimli fotoğraf sergisi ile "Ana vatandan diasporaya ana dil ve kültür" adlı konferans ilgi gördü.

Soğanlı Kültür Merkezi'nde fotoğraf sanatçısı Dumeniş Ferit Domaniç'in Çerkez kültürünü yansıtan fotoğraflardan oluşan sergisi açıldı. Davetlilerle birlikte sergiyi gezen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bursa, dünyanın dört bir yanından gelen Türklerin bir arada yaşadığı kültür mozaiği bir şehir. Çerkez dostlarımızın düzenlediği konferans ve resim sergisi için gönül coğrafyamızın bir buluşması diyebiliriz. Farklı kültürlerin uzun yıllar bir arada dostluk ve barış içinde yaşadığı Osmangazi'de, kendi kültürümüzün yaşatılması adına düzenlenen bu tür etkinliklere, millet, milliyet farkı gözetmeksizin her türlü desteği veriyoruz" dedi.

"Ana vatandan diasporaya ana dil ve kültür" adlı konferansta konuşan Adige Cumhuriyeti Yazarlar Birliği Başkanı ve Rusya Yazarlar Birliği İkinci Başkanı Meşbaşe İshak, "Beni buraya getiren şey Çerkez kalbimdir. Biz Çerkezler, dünyada yaşayan en eski halklardanız. Binlerce yıldır yaşadığımız her türlü sıkıntılara rağmen dilimizi, kültürümüzü koruyarak bu günlere geldik. Dünyada acı çekmemiş hiçbir halk yoktur. Ancak bizim başımızdan geçen felaketler, yaşadığımız sevinçlerden çok daha fazla. Ne yazık ki, son yıllarda sevgi ve saygıya dayanan değerlerimizin bir kısmını kaybetmeye başladık. Hem diaspora ülkelerinde, hem de kendi öz vatanımızda. Bunları kaybedersek hayatımız zindan olur, mutlu olamayız. Üstelik varlığımızı da koruyamayız. Ne kadar acı çekmiş olursak olalım, insanı yaşatan umuttur. Yarına yönelik umudunuz yoksa yaşamak çok güçtür" şeklinde konuştu.

Kaf dağının ardından Bursa’ya Çerkes kültürü

Kaf dağının ardından Bursa’ya Çerkes kültürü

Kaf dağının ardından Bursa’ya Çerkes kültürü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber