Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Aralık 2018 - 13:43 Yorum: 0

Kafaoğlu: “Trafikte bekleme süresi yüzde 30 azalacak”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığını ziyaret ederek akıllı ve dinamik kavşak...

Kafaoğlu: “Trafikte bekleme süresi yüzde 30 azalacak”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığını ziyaret ederek akıllı ve dinamik kavşak çalışmaları hakkında kontrol merkezinde detaylı bilgi aldı. Başkan Kafaoğlu trafiğin yoğun olduğu bölgelerdeki trafik akışını inceledi.

Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu akıllı ve dinamik kavşaklarının hayata geçeceğini söyleyen Kafaoğlu lansman ile birlikte yeni sistemin Balıkesir kamuoyuna tanıtılacağını belirtti.

Başkan Kafaoğlu "Dijital ortamda bütün kavşaklar kontrol ediliyor. 20 kavşağın 10'u otomatik olarak dinamik kavşak pozisyonunda, diğer 10'u da manuel olarak kontrol edilebilecek durumda. Çalışmalar tamamlandı, personelimizde eğitime gidiyor. Yeni yıldan önce sistemi hayata geçireceğiz. Kırmızı ışıklarda artık bekleme süreleri %30 azalacak. Geometrik kavşaklarda geometrik düzenlemeler yaparak bekleme süresini %50'ler seviyesine çekmeyi hedefliyoruz. Kontrol merkezinde ışıklı kavşaklar anlık olarak takip ediliyor, gerektiğinde müdahale ediliyor. Yoğun olan noktalar trafiğe açılıyor, sirkülasyon oluyor. Bu sistemin lansmanını yaparak Balıkesir halkına da tanıtmış olacağız. Herşey Balıkesir için, Balıkesir'in akıllı bir şehir olması için, bütün elektronik imkanları ve Balıkesir'in olanaklarını kullanarak vatandaşlarımızın mutluluğu ve huzuru için çalışıyoruz" dedi.

Kafaoğlu: “Trafikte bekleme süresi yüzde 30 azalacak”

Kafaoğlu: “Trafikte bekleme süresi yüzde 30 azalacak”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber