Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası
Sami Er
Yerel 11 Eylül 2019 - 22:33 Yorum: 0

Kafkas Orduları Harekatı’nın 101. yılı

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan'da Kafkas İslam Orduları Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenlerine katılacaklarını açıkladı.

Kafkas Orduları Harekatı’nın 101. yılı

Türkiye Azerbaycan Dev Kardeşlik Candaşlık ve Strateji Platformu Başkanı

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Azerbaycan'da Kafkas İslam Orduları Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenlerine katılacaklarını açıkladı.

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Kafkas Orduları Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'da Rus ve Ermeniler 1918 yılı içinde nerede ise 40 bin soydaşımızı katletmişlerdi. Yalnız 30 Mart günü Bakü'de katledilenlerin sayısı 12. bin, Gence, Kuba ve Şamahı şehirdeki soydaşlarımızın katli ile de sayı 20 bin kişiyi bulmuştu. Mehmet Emin Resulzade başkanlığındaki heyet, Padişah Vahdettin'den yardım istedi. Yardım kararlaştığında Heyet Enver Paşa ile de görüşerek, Kardeşi Nuri Paşa komutasında bir ordu talep ettiler. O günlerde Enver Paşa Azerbaycan'da çok seviliyor ve şöyle bir tabir kullanıyorlardı: "Gökte Allah, yerde Enver". Ordu 8000 kişilik gönüllüler ordusuydu ve Musul'da kuruldu. Libya'da İtalyan ve Fransızlara kan kusturan Yarbay Nuri Bey, geçici olarak paşalığa terfi ettirilerek, ordunun komutanlığına getirildi. Amcası Halil Paşanın da desteği ile Batum'dan Tiflis ve Gence üzerine hareket etti. 27 Haziran'da da Karameryam-Gökçay karayolu boyunca ilerledi. Orduya yine gönüllülerden oluşan Azerbaycan ve Dağıstan'lı 4000 kadar mücahitler de katıldı. Yapılan savaşlarda önce Gürcü ve Alman ordusu yok edildi. Ardından 30 bin kişilik Rus ve Ermeni birlikleri hezimete uğratıldı. Yenilmez denilen kızıl ordu efsanesi çökmüştü. Panik içinde kaçıyorlardı. Bakü'deki İngiliz komando birlikleri de kendilerini Hazar'ın içlerine doğru attı. Tarih 15 Eylül 1918'di. Ordularımız bir koldan Dağıstan'a, bir koldan da Tebriz'e girdi. Ne yazık ki, 30 Ekim günü Mondros antlaşması ile Kafkasları terk etmek zorunda kaldık. Türk milleti her zaman bir Oğuz Kağan, bir Bilge Kağan, bir Alpaslan, Fatih ve Mustafa Kemaller yetiştirecek güçtedir. Böyle komutanlar emrinde bu millet her zaman büyük fetihler yapacağını dünyaları fethedeceğini göstermiştir" dedi.

Öztek, bu yıl da "Dev Kardeşlik, Candaşlık ve Strateji Projesi" kapsamında Anadolu Aydınlar Ocağı, İstanbul ve Ankara Emekli Subaylar Dernekleri, Muharip Gazi Dernekleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mücahitleri olarak 11-16 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan'da düzenlenecek Kafkas İslam Orduları Harekatı anma törenlerine katılacaklarını açıkladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber