Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 18 Aralık 2014 - 11:33 Yorum: 0

Kafkasya kökenli gençler "Adigece" öğreniyor

Tokat Çerkesler Derneği Lokali'nde verilen kursa, Kafkasya kökenli 15 genç katılıyor

Kafkasya kökenli gençler 'Adigece' öğreniyor

TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Kafkasya'da konuşulan dillerden Adigece, Tokat'ta açılan kursla gelecek nesillere aktarılıyor.

Tokat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tokat Çerkesler Derneği iş birliğinde açılan Adigece kursuna, Kafkasya kökenli 15 genç katılıyor. Kurs, kentteki bir okulda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Aydın İpek tarafından dernek lokalinde haftada 4 gün veriliyor.

İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ana dillerini kursiyerlere seve seve öğrettiğini söyledi.

Ana dillerini öğretmeyi bir hizmet olarak gördüğünü belirten İpek, "Kültürümüzü ve dilimizi öğretmek gayesiyle hemşehrilerimle ders yapmaya çalışıyorum. Atalarımız, Kafkasya'dan buraya geldiğinde birçoğu Türkçe bilmezken, şu anda da anadilimiz olan Çerkezce'yi birçoğumuzun çocuğu ve gençler bilmiyor" diye konuştu.

İpek, öğrencilere, ana sınıfından başlayarak ilkokul 4. sınıfa kadar Çerkezce dersi verilmesini talep etti.

Kafkasya kökenli vatandaşları kursa davet eden İpek, "Burada bir kişiye bir kelime öğretmek benim için zevktir" dedi.

İpek, dil öğrettiği kişi sayısı arttıkça mutlu olduğunu söyledi.

Kursiyerlerden Tayfun Keskin de "Soydaşlarımızla, Kafkasya'daki arkadaşlarımızla, akrabalarımızla konuşabilmemiz için dilimizi bilmemiz gerekiyor. Dilimizi öğrenmek için buraya geliyoruz. Bir dil, bir insan" şeklinde konuştu.

Sinecan Gergin ise "Bir milletin var olabilmesi, yaşayabilmesi için kültürünün yanı sıra dilinin de var olması gerekiyor. Kültürümüz var, oyunlarımız var ama bunların yaşatabilmesi için dilin de olması gerekiyor. Dili olmayan bir millet, var olamaz" ifadesini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber