Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Ekim 2014 - 14:43 Yorum: 0

Kağıthane Belediyesi'nden iş güvenliği eğitimi

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi, "iş kazalarının son bulması", "sağlıklı iş yerlerinin oluşturulması" ve "çalışanlara iş güvenliği kültürünün kazandırılması" için Çalışma...

Kağıthane Belediyesi'nden iş güvenliği eğitimi

İSTANBUL (AA) - Kağıthane Belediyesi, "iş kazalarının son bulması", "sağlıklı iş yerlerinin oluşturulması" ve "çalışanlara iş güvenliği kültürünün kazandırılması" için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile "Farkındalık Oluşturma Eğitimleri"ne başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, eğitim seminerleri ile personel bilinçlendirilerek iş kazalarının önüne geçmek amaçlanırken, ilçe genelindeki çalışanlara ve işletmelere iş kazalarında ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiğini anlatılıyor. Eğitim sonunda işveren ve çalışanlara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sertifika veriliyor. 

Kağıthane sınırları içerisinde çalışan vatandaşların ve şirketlerin ücretsiz katılabileceği seminerlerin ilk gününde yaklaşık 200 kişiye eğitim, Uzman Yardımcısı Derya Koçak tarafından verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise hemen hemen her gün bir iş kazasının yaşanmasından hareketle bu tür bir çalışmayı başlattıklarını belirterek, eğitimlerin düzenli şekilde verilmesiyle kazaların önüne geçileceğinin altını çizdi.

"Bir anlık dikkatsizlik" sonucu istenmeyen ve herkesi üzen iş kazalarının yaşandığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"İnsan hayatı bizler için çok önemlidir. Bu kazaların önüne geçmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla farkındalık oluşturma seminerlerini başlattık. Katılanlara, güvenli bir şekilde nasıl çalışacaklarını, nasıl tedbir alacaklarını, neye dikkat edeceklerini, haklarını anlatıyoruz. Küçük bir ihmalin bile hayatımızı kabusa çevirebileceğini anlatıyoruz. Umarım bu eğitimler herkes için faydalı olur."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber