Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 19:23 Yorum: 0

Kağıthane geçici hayvan bakımevi yenilendi

Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkanı Nesrin Çıtırık: "Şehrin merkezinde böyle bir yerin açılmasından dolayı çok mutluyuz. Hayvanlar için şehir merkezinden uzak 10 hektarlık bir alan verileceğine şehir merkezinin içinde küçücük bir alan verilmesi daha

Kağıthane geçici hayvan bakımevi yenilendi

İSTANBUL (AA) -  Kağıthane Belediyesi tarafından yenilenen Geçici Hayvan Bakımevi hizmete açıldı.

Belediyenin yaptığı açıklamada, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Genel Başkanı Nesrin Çıtırık, hayvan barınaklarına insanların kolay erişebilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bugün çok mutluyuz. Şehrin merkezinde böyle bir yerin açılmasından dolayı çok mutluyuz. Hayvanlar için şehir merkezinden uzak 10 hektarlık bir alan verileceğine şehir merkezinin içinde küçücük bir alan verilmesi daha güzel. Bu bizim için çok önemli" dedi. 

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın hayvanlara karşı duyarlılığına dikkat çeken Çıtırık, "Kağıthane’deki hayvan severler çok şanslılar. Çünkü onların rahatlıkla kolay ulaşabildikleri ve hayvanlar için mücadele eden bir başkanları var" dedi.

 Hayvanların sürekli zulüm altında yaşadığını öne süren Çıtırık,  “Burası sadece Geçici hayvan merkezi değil, şefkat ve sevgi merkezidir. Unutmayalım lütfen, hayvanların ömrü çok kısa. Küçücük bedenleriyle bu koskoca dünyaya sığdırılamazlar. Bu yüzden onlara karşı büyük bir sorumluluğumuz var” dedi.

- "Çocuklara hayvan ve çevre sevgisini kazandırmak için çalışıyoruz"

Kağıthane’nin hayvanlara dost bir belediye olduğunu belirten Belediye Başkanı Kılıç, "Çevreyi gelecek kuşakların bizlere emaneti diyerek hep hareket ettik. Bunun sonucunda da özellikle hayvanlarla düzgün irtibat kurmayan ve onları rahatsız eden çocuklarımızı görünce çevre ve hayvanlarla ilgili çeşitli çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonunda çocuklarımızın çevreyle ve hayvanlarla daha sevgiyle iletişim kuracaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kağıthane’deki gönüllü hayvan severlere plaketlerin takdiminin ardından belediye binasının arkasında yenilenerek hizmet vermeye devam edecek geçici hayvan bakımevinin açılışı yapıldı.

Sahipsiz ve yaralı hayvanlara ilk müdahalenin gerçekleştirildiği, kısırlaştırma ve aşılamanın yapıldığı geçici bakımevinde, 3 veteriner hekimin ve 10 personel görev yapıyor.

Bakımevinde veteriner odaları, ameliyathane, muayene odası, karantina, müşahede ve hasta bakım bölümleri, köpeklerin gezmek için tutulduğu alan ile kedi evi de yer alıyor. 

Açılışa Kağıthane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çınar,  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Birinci Bölge Müdürlüğü İstanbul Şube Müdürü Nevzat Alğan, HAYTAP Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mirat Gürol, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve çok sayıda hayvansever katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber