Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
01:36 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı01:26 Dörtyol’da 3 yıl 1 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:25 İskenderun’da kasten yaralama suçundan 1 kişi tutuklandı01:24 Dörtyol’da 23 yıl 9 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı01:23 Hatay’da 150 bin TL’lik çeşitli eşya çalan 2 şüpheli yakalandı01:22 Hatay’da hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı01:21 İskenderun’da çeşitli suçlardan aranan 9 şahıs yakalandı01:16 Ankara’da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu01:10 Feyyaz Uçar: “Teknik direktör arayışımızı 1-2 hafta içerisinde başlatacağız...01:00 Karabük’te bıçaklı kavga: 3 yaralı00:59 İntihar etmek için 4’üncü kattan atlayan şahıs, başka bir kişinin üzerine d...00:57 Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama00:52 Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor00:17 Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı00:09 Başkan Önsay, “İlk Evim Arsa” projesi hakkında açıklamalarda bulundu00:05 Kuşadası’nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı23:58 Siber polislerinden şehit ve gazi çocuklarına anlamlı etkinlik23:38 Elazığ’da "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05" operasyonu23:37 Tartıştığı yabancı uyruklu şahsı öldüren adam tutuklandı23:36 Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 1 milyon 260 bin TL dolandırdılar
Yerel 24 Haziran 2021 - 22:18 Yorum: 0

Kahraman Mehmetçik memleketine geldi

Kuzey Irak'ta teröristlerin drone ile saldırısında atılan bombayı fark ederek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye bacaklarının arasında sıkıştırarak...

Kahraman Mehmetçik memleketine geldi

Kuzey Irak'ta teröristlerin drone ile saldırısında atılan bombayı fark ederek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye bacaklarının arasında sıkıştırarak patlatan ve vatan için bir ayağını feda eden Uzman Çavuş Yusuf Yayla memleketi Afyonkarahisar'a geldi. "Vatan sağ olsun" diyen Kahraman Gazi Yusuf Yayla, hastane önünde "Bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek, bu ülkede bu ezanda susmayacak" ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe Yıldırım Harekâtı'nda kapsamında 10. Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla, drone ile yapılan bombalı saldırı sonrası gazi oldu. Kuzey Irak'ın Hakuk bölgesinde bölücü terör örgütü PKK ile önceki gün meydana gelen sıcak temasta Mehmetçiğe hainler bombalı drone ile saldırdı. Birlikte görevli Afyonkarahisar Uzman Çavuş Yusuf Yayla, çatışma esnasında drone ile havadan atılan bombayı fark ederek diğer silah arkadaşları zarar görmesin diye büyük bir kahramanlık örneği gösterip patlayıcıyı iki bacağının arasında sıkıştırdı. Patlayan bomba Yayla'nın sağ bacağının diz altından kopmasına sebep oldu.

Olayın ardından Hakkâri Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Yayla tedavisinin ardından uçak ile memleketi Afyonkarahisar'a getirildi. Afyonkarahisar Askeri Havaalanı'nda ailesi, gaziler ve sevenleri tarafından karşılanan kahraman Uzman Çavuş Yusuf Yayla ambulans ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada gazetecilere konuşan Gazi Yusuf Yayla, gazilikle şereflendiğini belirterek, "Biz vatan için bacağımızı verdik. Ne mutlu, Allah bizi gazilikle şereflendirdi. Bu onuru, bu şerefi ömür boyu taşıyacağız. Vatan sağ olsun" diye konuştu. Hain terör örgütüne de bir mesaj veren kahraman Gazi Yusuf Yayla, "Bu ülke bölünmeyecek, bu bayrak inmeyecek bu ülkede bu ezanda susmayacak bu ülkede" dedi.

Açıklamanın ardından Yusuf Yayla, anne ve babasının elini bir an olsun bırakmayarak sağlık kontrolünün ardından bu gece kalacağı serviste gözetim altına alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber