Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 12:53 Yorum: 0

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Bayburt'ta düzenlenen etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kahramanlık sergileyen isimler, 15 Temmuz gecesi yaşananları...

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Bayburt'ta düzenlenen etkinlikte, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında kahramanlık sergileyen isimler, 15 Temmuz gecesi yaşananları anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar Projesi" kapsamında Şair Zihni Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda sanatçı İsmail Hakkı'nın moderatörlüğünde 15 Temmuz'un fedekar kahramanlarından Mehmet Köse, Abdullah İrgin ve Şerife Boz, yaşadıklarını paylaştı.

Program, Kur'an-ı Kerim okunması ve Veysel Çelikdemir'in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisiyle başladı.

5 dakikada tank kullanmayı öğrendi

Darbe girişimi sırasında hainlerin kullandığı tankı vatandaşların ele geçirmesinin ardından kullanan kamyon şoförü ve vinç operatörü Mehmet Köse, 5 dakikada çalıştırmayı başardığını söyledi.

Köse o gece yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bu olaylar duyulur duyulmaz göreve çağrıldım. Ben Büyükşehir Belediyesinde kamyon şoförü olarak çalışıyorum. Sabaha kadar nöbetteydik. Sabaha karşı vatandaşlar tarafından ele geçirilen tankın yolda olduğu söylendi. Büyükşehir belediyesi vinç gönderdi. Gittik vincin 55 tonu kaldıramayacağını gördük. Bu esnada anahtarları istedim. İçine girdik. 5 dakikada çalıştırdım. Daha sonra kullandık" şeklinde konuştu.

Şerife Boz: O gece canla başla köprüye kadar gittim

Kamyonuyla Taksim'e çıkan ve 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan Şerife Boz: "15 Temmuz gecesi benim için çok karanlık, çok anlamlı bir geceydi. O gecesi canla, başla köprüye kadar gittim Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, eşimi kaldırdım, eşime darbe var herhalde dedim. Eşim kalktı, gitti. Eşim gidince bende çocuklarımı, torunlarımı, komşularımı alarak yani resmen Cihat'a gittim. Tankın önüne kadar gittim, oğlum tankın üstüne çıktı. Bende çıkacaktım ama çarşafım izin vermedi. Tekrar geri döndüm. Ertesi gün kamyonumu alarak Taksim'e kadar gittik" şeklinde konuştu.

İrgin: "Bunu bir insan gücüyle yapamazsınız. O, o an Allah'ın bana verdiği güçleydi"

Genelkurmay Başkanlığına gittiklerinde bahçe ve kapı demirlerinin daha önce oraya ulaşan vatandaşlar tarafından söküldüğünü ifade eden İrgin: "Açılacak bir kapı değildi, arkadan da kapalı olduğu için. Pencerelerde demir parmaklıklar vardı. Birini zorladım olmadı, ikincisini zorladım olmadı, üçüncüsünü zorladım, o demir parmaklıklar üzerime devrildi. Bunu bir insan gücüyle yapamazsınız. O, o an Allah'ın bana verdiği güçleydi. Bu kendi iradem değildi. Allahü Teala, o gün bu hainlere fırsat vermemek için herkesin içindeki korkuyu alıp cesareti verdi." diye konuştu.

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Kahramanlar Bayburt’ta o geceyi anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber