Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"19:16 Edirne’de terör operasyonu: 13 gözaltı19:11 Bakan Işıkhan: "Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız"
Sami Er
Türkiye 23 Kasım 2016 - 12:48 Yorum: 0

Kahramanların 15 Temmuz’u anlattığı gecede gözyaşları adeta sel oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Manisa'da düzenlenen programda 15 Temmuz kahramanları...

Kahramanların 15 Temmuz’u anlattığı gecede gözyaşları adeta sel oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Manisa'da düzenlenen programda 15 Temmuz kahramanları darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. Duygulu anların yaşandığı gecede vatandaşlar 15 Temmuz gecesini kahramanlardan dinlerken gözyaşlarına boğuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz kahramanları Manisalılarla buluştu. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleşen geceye Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oyuncu İsmail Hakkı'nın maderatörlüğünü yaptığı programda FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük rol oynayan vatandaşlardan Abdullah İrgin, Yaşar Yaldız, İsmet Doğan ve Rukiye Dağ konuşmacı olarak yer aldı.

"Sizler ne kadar samimiyetle selamlansanız ne kadar samimiyetle kutlansanız azdır"

Program öncesi sahne alan Sanatçı Orhan Çakmak, darbe girişimi ile ilgili bestelediği iki marşı seslendirdi. Ardından sanatçı Üzeyir Aktulum ise 15 Temmuz'da yaşanan olaylar üzerine yazdığı "Evladı Fatihan" isimli türküyü söyledi. Yoğun katılımın olduğu program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Veysel Çelikdemir'in "15 Temmuz" temalı kum sanatı gösterisi büyük alkış aldı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada, "15 Temmuz'da Rabbimin büyük lütfu, rahmeti ve yardımı ile bu coğrafyadan bütün dünya ufkuna öyle bir söz yankılandı ki, bu ses tüm zulüm zincirlerini oldukları yerde kırıp dökerken tüm mazlum yüreklere de su serpti. Tüm kuytu köşelerde bu sesin beslediği ümit çiçekleri bir kez daha yeryüzüne baş gösterdi. Bu manada sizler ne kadar samimiyetle selamlansanız ne kadar samimiyetle kutlansanız azdır. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhlarını hepimiz adına rahmetle yad ediyorum. Rabbim onları rahmet kucağında inşallah ebediyen peygamber efendimizin misafiri olarak ağırlasın. Başta yakınları olmak üzere bu şehitlere sahip olmaya nail olmuş bizlere selamın rahmetini merhametini esirgemesin hak etmişlerimizi bu şehitlerimizin şefaatinden mahrum etmesin. Bu program vesilesiyle aramızda bulunan misafirlerimiz var günün kahramanları bizim kahramanlarımız hepimizin kahramanları. Bizim yüreklerimizin temsilcilerine hepimiz adına Manisa vilayeti adına Manisalı hemşehrilerimiz adına onlara hoş geldinizdiyorum. Böyle bir programı 81 ilde düzenledikleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılınç'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gözyaşları sel oldu

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede vatandaşlar 15 Temmuz'u kahramanlardan dinlerken gözyaşlarını tutamadı. Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Yaşar Yaldız, "Hiçbir şey düşünmeden bayrağımı aldım hızlı bir şekilde. Çünkü vatanseverlik bu milletin bir karakteridir. Milletimiz bayrağımız esaret altına giremez. Aslında kahraman olarak kendimi görmüyorum. Bu yüce şanlı milletin bir evladı olmak zaten büyük bir kahramanlık. Onların arasında olmak benim için büyük bir onurdur. Vatanına sahip çıkan nice insanlar var. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

15 Temmuz gecesi İstanbul'da olduğunu belirten İsmet Doğan, "15 Temmuz akşamı İstanbul'daydım. Bir hafta sonra dünya şampiyonası seçmelerim vardı. Dünya şampiyonluğundan önce istediğim bir duam vardı. Rabbime "şehit olmak istiyorum" diye "bana şehadeti nasip et" diye hep dua ederdim. 15 Temmuz'dan iki buçuk ay önce bir rüya gördüm. İsrail askerleri şehri kuşatıyorlardı. 15 Temmuz akşamı vurulduğumda hastanede gördüğüm rüya aklıma geldi. Dedim ki Elhamdulillah Rabbim bana önceden göstermişti" ifadelerini kullandı.

"O gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderken kendimi tankların önünde buldum"

Şehit Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ, Gençlik ve Spor Bakanlığına 15 Temmuz bilincini yaşatmaya çalıştığı için teşekkür ederek, "15 Temmuz'da şehit olan, gazi olan insanların kesinlikle unutulmaması gerekiyor. O gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesine giderken kendimi tankların önünde buldum. Elimizde sopa dahil hiçbir şey yoktu. Eşimle telefonla son konuşmam orada oldu. Sonra helikopterle üstümüz tarandı. O tarama sırasında eşim şehit oldu ama takdiri ilahi kaza, kader ve Müslüman olarak da biz bunlara iman etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

"Bu hainler vatanı almaya çalıştılar. Ancak bizim cesedimizi çiğneyerek alabilirler" diyen Abdullah İrgin ise "O gece vatana can feda etme günüydü. Bizler ezanla geldik, selayla gideriz. Allah-ü Teala o gece bize şehadeti nasip etmedi. Allah-ü Teala bu hainlere fırsat vermemek için bu necip milletin içindeki korkuyu öyle bir alıp, öyle bir cesaret verdiki bu hainler neye uğradıklarını şaşırdılar" dedi.

Program sonunda protokol tarafından konuşmacılara Türk bayrağı ve hediyeler verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber