Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Ekim 2014 - 23:08 Yorum: 0

Kahramanmaraş Denim Show

2. Uluslararası Tekstil Zirvesi kapsamında Kahramanmaraşlı tekstilcilerin ürettiği kumaşlardan defile düzenlendi

Kahramanmaraş Denim Show

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kentte 2. Uluslararası Tekstil Zirvesi'nin galasında "Kahramanmaraş Denim Show" temalı defile düzenlendi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) fuayesinde düzenlenen defilede, kentteki tekstil fabrikalarında üretilen kumaşlardan hazırlanan kreasyonlar erkek ve bayan mankenler tarafından izleyicilere sunuldu. Özellikle gelinlik kreasyonu kadınlar tarafından ilgiyle izlendi.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, burada yaptığı konuşmada, tekstilde ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan Kahramanmaraş'ta, tasarım, dizayn, fuar gibi işlere biraz daha ağırlık vereceklerini söyledi.

Böyle bir organizasyonu sanayici ve iş adamlarına özendirici olması amacıyla yaptıklarını ifade eden Karaküçük, "İnşallah gelecekte çok daha güzel şeyleri Kahramanmaraşlı sanayicilerin üreteceğine inanıyorum. Burada mankenlerle sunulan birçok giysinin dışında cansız mankenlerle de birçok sanayici ve iş adamımızın ürettiği ürünleri görebilirsiniz. Kahramanmaraş'ta üretim yapan, ihracat yapan, istihdam sağlayan tüm sanayici ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Mankenlerin sergilediği kreasyonların Kahramanmaraşlı iş adamlarının ürettiği alın teri olarak nitelendiren Karaküçük, gelecekte Kahramanmaraş'ın tekstil sektöründe büyümeye devam edeceğini kaydetti.

"Tekstil bizim vazgeçemeyeceğimiz amiral gemimiz" diyen Karaküçük, tekstilin istihdamda, ihracatta ve bıraktığı katma değerle Türkiye'nin yüz akı bir sektör olduğunu belirtti, sektöre yatırım yaparak çok daha güzel işlere imza atacaklarını sözlerine ekledi.

Ticaret Odası Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ise Kahramanmaraş'ın bugün tekstilde entegrasyonunu hızla tamamladığını, defiledeki ürünlerin kentin tekstil sanayisinde hangi noktaya geldiğinin bir göstergesi, bu gelişimin de herkesin gururu olduğunu söyledi.

Gecede, 2. Tekstil Zirvesi'nin sponsorlarına ve Ar-Ge proje pazarında dereceye girenlere Kahramanmaraş Vali Vekili Erkan Bulgan ve KMTSO Başkanı Karaküçük tarafından plaket verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber