Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Ekim 2014 - 17:13 Yorum: 0

Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı açıldı

Kentte ilk kez düzenlenen fuara 22 ülkeden 250 firma katıldı

Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı açıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı, yerli ve yabancı firmaların katılımıyla açıldı.

Vali Vekili Erkan Bulgan, Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi'ndeki fuarın açılışında, tekstil sektöründe teknoloji ve yeni gelişmeleri yakından takip etmek gerektiğini söyledi.

Kentin, 2 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğuna işaret eden Bulgan, yeni yatırım ve üretimdeki artışla bu başarının yakalanabileceğini ifade etti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise kentteki tekstil üretiminin dünyanın dikkatini çektiğini vurguladı. Ülkedeki istikrarın yatırımları artırdığını dile getiren Erkoç, "Dünyanın dört bir tarafından özellikle Avrupa krizle boğuşurken başta Kahramanmaraş olmak üzere birçok il sanayi alanında yatırım yapmaya devam etti" dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük de kentin tekstilde bir model olduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçladıklarını anlatan Karaküçük, "Tekstil sektöründe ihtisaslaşma sağlayarak sanayi üretiminde model oluşturduk" diye konuştu.

Karaküçük, ilk kez düzenledikleri fuara dünyanın önemli tekstil makinesi üreticisinin katıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 22 ülkeden 250 firmanın yer aldığı stantlar gezildi.

İplik, dokuma, örgü, boya, baskı-terbiye ve konfeksiyon makinalarının yeni model ve ürünlerinin sergilendiği fuar, 25 Ekim'e kadar açık kalacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber