Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 18 Aralık 2018 - 15:43 Yorum: 0

Kahramanmaraş’ta 4 bin çocuk göz taramasından geçti

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Kasım tarihinde Türkiye geneli başlatılan uygulama kapsamında 3 aylık, 3 yaş ve ilkokul birinci sınıfta eğitim gören...

Kahramanmaraş’ta 4 bin çocuk göz taramasından geçti

Kahramanmaraş'ta 4 bin çocuğun göz taramasından geçirildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Kasım tarihinde Türkiye geneli başlatılan uygulama kapsamında 3 aylık, 3 yaş ve ilkokul birinci sınıfta eğitim gören çocuklara göz taraması başladı.

Aile hekimleri tarafından sağlık ocaklarında başlanılan taramalarda Kahramanmaraş'ta 4 bin civarında çocuğun göz taraması yapıldı.

Necip Fazıl Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Hekimi Oktay Diner, çocuklarda oluşabilecek göz rahatsızlığının önlenmesi için taramaların gerçekleştirildiğini söyledi. Diner, "Sağlık Bakanlığı tarafından ulusal tarama programları kapsamında çocuklara göz taraması başlatıldı. Çocuklarda sık görülen özellikle miyop, şaşılık, göz kapağı düşüklüğü ve katarak gibi görme problemi oluşabilecek durumların belirlenmesi ve tedavilerin erken yapılabilmesi için bu taramalar uygulanmaya başlandı. Şuana kadar Kahramanmaraş'ta 4 bin civarında çocuğumuza taraması yapıldı" dedi.

Kahramanmaraş’ta 4 bin çocuk göz taramasından geçti

Kahramanmaraş’ta 4 bin çocuk göz taramasından geçti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber