Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Ekim 2014 - 15:43 Yorum: 0

Kahramanmaraş'ta Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, 92 yaşında vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kıldı.Ulu Cami...

Kahramanmaraş'ta Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi üyeleri, 92 yaşında vefat eden Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Ğulam Azzam için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Cami önünde cuma namazı sonrası toplanan grup, Ğulam Azam için gıyabi cenaze namazı kılıp, dua etti.

Grup adına açıklama yapan AGD Şube Başkanı Ahmet Bolat, Azam'ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine rağmen, son dakikaya kadar tutukluluk halinin sürdürülmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

İslam coğrafyasının bütünlüğünü ve Müslümanların birliğini isteyen Azam'a yönelik suçlamaların ve tutukluluk halinin vicdanlarda yer bulmadığına işaret eden Bolat, şunları kaydetti:

"Bir insanın hapsedilmesi, işkenceye maruz kalması ya da idam edilmesi, o insanın bedenine yönelik engellemelerdir. Hele hele İslam birliğini ve Müslüman kardeşliğini savunan insanın tutukluluğu ya da idamı acizliğin göstergesidir çünkü hiçbir ceza İslam birliği ve Müslümanların kardeşliği düşüncesini engelleyemez ve yok edemez. Her şehadet bu düşünceyi kuvvetlendirir. Biz inanıyoruz ki Gulam Azam'ın şehadeti, onu ölümsüzleştirmiştir."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber