Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Aralık 2014 - 14:48 Yorum: 0

Kahramanmaraş'ta hava kirliliğine karşı imza kampanyası

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde sivil toplum kuruluşları hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla imza kampanyası başlattı.Türk Büro-Sen Temsilciliği tarafından "Temiz bir nefes için...

Kahramanmaraş'ta hava kirliliğine karşı imza kampanyası

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan ilçesinde sivil toplum kuruluşları hava kirliliğine dikkat çekmek amacıyla imza kampanyası başlattı.

Türk Büro-Sen Temsilciliği tarafından "Temiz bir nefes için bir imzada sen at" kampanyası kapsamında, Ahmetkaracabey Caddesi üzerinde kurulan stant ile vatandaşlardan imza topladı.

Sendika temsilcisi Fatih Özcan, yaptığı açıklamada, imza atarak kampanyaya destek veren vatandaşlara, maske dağıtarak, ilçedeki hava kirliliğine dikkat çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bir süre devam edecek olan imza kampanyası sonunda toplanan imzaların, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edeceklerini belirten Özcan, Elbistan Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Çevre Bakanlığı verilerine göre Elbistan'ın kirlilikte ülke genelinde 11. sırada yer aldığının açıklandığını belirten Özcan, şunları kaydetti: "Öldürücü hava kirliliğinin önlenmesiyle ilgili yasa ve yaptırım mevcut olmasına rağmen uygulamada bunun önlenmesiyle ilgili fiili uygulamalar yapılmamaktadır. Konuyla ilgili görevliler görev ihmalden dolayı suç işlemektedir. Bu konuda başlattığımız imza kampanyası ile kurumlar hakkında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber