Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Mart 2015 - 17:48 Yorum: 0

Kahramanmaraş'ta nevruz kutlaması

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Nevruz Bayramı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Cahit Zarifoğlu Konferans...

Kahramanmaraş'ta nevruz kutlaması

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Nevruz Bayramı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programda, barış ve kardeşlik vurgusu yaptı.

Nevruzun kültür ve geleneğimizdeki önemine vurgu yapan Deveci, Nevruz bayramının bütün diğer bayramlar gibi hoşgörü barış ve kardeşlik duygularını pekiştiren bir gün olduğu belirterek, "Nevruzun kelime anlamıyla birçok özel günü işaret etmektedir. Bu günlerden biri olan Ergenekon’dan çıkış ve demiri eritmekteki kasıt taşıyacağı diğer anlamların yanında bizim için üniversitemizde yapacağımız bilimsel çalışmalarla milletimizi sıkıntıdan kurtarıp yolunu açacak işler yapmak anlamına gelmelidir" diye konuştu.

KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Öztaş ise Nevruz'un Türk dünyasındaki yerini anlattı.

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile Öğr. Gör. Arif Yücel ve Öğr. Gör. Ahmet Gürüzoğlu'nun bahar türküleri dinletisinin ardından etkinlik, açık alana taşındı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer, buradaki yaptığı değerlendirmede, barış, dostluk ve yeni güzel başlangıçlar yapmayı temsil eden nevruz bayramını kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Devlet, Kahramanmaraş halkı ve ilim erbabı hep birlikte nevruzu kutladıklarını dile getiren Güvençer, daha sonra Deveci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile demir dövdü.

Rektörü Deveci'nin yakılan Nevruz ateşinden atlamasının ardından, öğrenci ve katılımcılar etkinlikte doyasıya eğlendi.

Nevruz pilavı ikramıyla son bulan programa, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, vali yardımcıları, rektör yardımcıları, il müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber