Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yaşam 16 Temmuz 2014 - 00:08 Yorum: 0

Kahramanmaraş'taki gerginlikle ilgili 8 gözaltı

Kahramanmaraş'ta 2 gün önce başlayan ve "Suriyelileri istemiyoruz" eylemine katılan birisi çocuk 8 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'taki gerginlikle ilgili 8 gözaltı

Kahramanmaraş'ta, sosyal medya üstünden örgütlenerek 2 gün evvela başlayan eylemlerde, bazı taraftar gruplarının temsilcilerinin de aralarında olduğu 8 şahıs gözaltına alındı.

Polis ekipleri, savcılık kararıyla, olaylara karıştıkları muhtelif kamera görüntülerinden tetkik edilen kişileri adreslerinden alarak polis merkezine götürdü. Gözaltına alınan 8 bireyin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü umut Yaşar Adalar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Gerginliğe ilişkin gözaltıların bulunduğunu dile getiren Adalar, 'Olaylara karıştıkları kamera ve fotoğraflarla tetkik edilen kişiler, ekiplerimiz nedeni ile savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Bunlardan bir bölümü serbest bırakıldı. Biri çocuk 8 şahıs ise adliyeye sevk edilecek' diye konuştu.

Olaylara karıştıkları ileri sürülen şahısların 'yürüyüş kanununa muhalefet, yağma, mala ziyan verme, görevli memuru engelleme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik yahut aşağılama, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep yahut bölge bakımından değişik özelliklere sahip bir kesimini, öteki bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu arada polis ekiplerinin, bilhassa olayların başladığı park olmak üzere şehir genelinde güvenlik önlemlerini artırdığı gözlendi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber