Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...
Güncel 17 Nisan 2014 - 18:23 Yorum: 0

Kahramanmaraş'taki hayvan hastalığı karantinası

Andırın ilçesinde, 11 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından yapılan tahliller sonucu ateşli deri hastalığına rastlanması üzerine 20 mahallede uygulanan karantina 47 mahalleye çıkartıldı

Kahramanmaraş'taki hayvan hastalığı karantinası

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Andırın ilçesinde, 11 büyükbaş hayvanın telef olmasının ardından yapılan tahliller sonucu ateşli deri hastalığına rastlanması üzerine 20 mahallede uygulanan karantina 47 mahalleye çıkartıldı.

İlçede 7 Ocak'ta Yeşilova, Kumarlı, Kıyıkçı ve Gökahmetli mahallelerinde görülen ve hastalığın kontrol altına alınması için 20 mahallede uygulanan karantina, 47 mahalleyi kapsayacak şekilde genişletildi. Karantina kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları bilgilendirdi, hayvanlara aşı yaptı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığa maruz olan bölgede çiçek aşısı yapılan hayvanların hastalığa karşı direnç gösterdiğini söyledi.

Kısa süre içerisinde hastalığın söndürülerek, karantina uygulamasının kaldırılacağını ifade eden Emiralioğlu, hastalığını hayvanlarla sineklerle bulaştığını belirtti.

Hastalıktan dolayı yaşanan teleflerin bakanlık tarafından tazminat kapsamına alındığına işaret eden Emiralioğlu, hayvan bedellerinin yüzde 50'sinin tanzim edileceğini vurguladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sineklerle mücadele için bölgede ilaçlama çalışması yapıldığını dile getiren Emiralioğlu, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimizin de bize yardımcı olmasını istiyoruz. Özelikle ahır ve hayvanlarının bakımların çok iyi yapmaları gerekiyor. Verdiğimiz mücadeleden sonuç alacağımıza inanıyoruz. Havaların ısınmasıyla hastalığın yayılma ihtimali olmasına rağmen aldığımız tedbirlerle böyle bir durum beklemiyoruz. Hastalık şuan için kuzey bölgelerimizde sönmüş durumda. Herhangi bir problemimiz yok."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber