Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 17:28 Yorum: 0

Kahta ilçesi, hafızlıkta yine bölge birincisi oldu

Adıyaman'ın Kahta İlçe Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencileri katıldığı bölgesel hafızlık sınavlarında birincilikle dönmeye devam ediyor.

Kahta ilçesi, hafızlıkta yine bölge birincisi oldu

Adıyaman'ın Kahta İlçe Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencileri katıldığı bölgesel hafızlık sınavlarında birincilikle dönmeye devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu'da ki illerin katılımı ile gerçekleştirilen bölgesel hafızlık sınavında Kahta Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu yine bölge birincisi oldu. Adıyaman, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır ve Muş illerinde hafızlığını bitiren öğrencilerin Diyarbakır'da girdiği bölgesel hafızlık tespit sınavında, Kahta Merkez Erkek Yatılı Kuran Kursu, 11 Hafız yetiştirerek kendi bölgesinde en çok hafız yetiştiren kurs unvanını aldı. Eğitim ve öğretim hayatına 1998 yılında başlayan ve Kahta Müftülüğü "ne bağlı Merkez Hafızlık Kuran Kursu, 18 yıldır yetiştirdiği hafızların başarıları ile dikkat çekiyor. Hafızlık eğitimi alan hafız adaylarının hayırlı, uzun ve bir o kadar da mukaddes bir eğitim dönemine mazhar olduklarını belirten Merkez Hafızlık Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Demir, Kur'an Kursu'nun yakaladığı başarılarla artık bölgeye hitap ettiğini söyledi. Yönetici Demir, "Kuran Kursumuzda yetişen hafızlar, onların hocalarını ve değerli ailelerinin hepsini kutluyorum. Kahta'yı hafızlar şehri yapmaya çalışıyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Her ailede mutlaka bir hafız olmalı" şeklinde konuştu. Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Merkez Erkek Kuran Kursu Yöneticisi Mustafa Demir ve kurs hocalarını tebrik ederek, gelecek yıllarda da başarının devam etmesin temenni etti. Müdür Tünçmen, Kahta Merkez Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencilerinin bölgesel hafızlık sınavında birinci olmasından dolayı çok memnun olduğunu dile getirerek, "11 hafızımız icazet alarak, Kur'an kursumuz yine farkını ortaya koydu. İlimizin, özellikle de ilçemizin göğsünü kabartmaya devam ediyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgemiz ve Kahta'mız için gurur verici. İnşallah hafızlık kültürünü yaygınlaştırıp geleceğe daha umut veren bir gençlik yetiştiririz" dedi.

Bölgesel Hafızlık Sınavını kazanarak hafızlık icazetini alan Kuran Kursu öğrencilerinden Hafız Ahmet Talha Koç, 2 yıllık sıkı bir çalışmanın ardından başarıyı yakaladığını anlatarak, "Diyarbakır'da yapılan Bölgesel Hafızlık Tespit Sınavı'nda, Kahta Merkez Yatılı Kuran Kursu 11'de 11 yapma başarısını elde etmiştir. Emeği geçen aile ve hocalarıma teşekkür ederim.Kur'an-ı Kerim okumak haktır, maksadı yaşamaktır. İnşallah herkes maksadıyla yaşar. 2 yıllık bir sıkı bir çalışmanın ardından bu başarıyı elde etmiş bulunmaktayız" diye konuştu.

Kahta ilçesi, hafızlıkta yine bölge birincisi oldu

Kahta ilçesi, hafızlıkta yine bölge birincisi oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber