Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Eylül 2016 - 14:03 Yorum: 0

Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli dualarla atıldı

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli dualarla atıldı.

Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli dualarla atıldı

Adıyaman'ın Kahta İlçesinde 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli dualarla atıldı.

Kahta İlçesi Fırat Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Kahta Kaymakamı A. Gazi Kaya, Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kazım Çoban ile çok sayıda davetli katıldı.

Temeli atılacak olan 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun Kahta ilçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Burada da bir çukur kazılıyor ama açtığımız bu çukurlar hizmete engel olmak için değil, milletimize hizmet sunabilmek maksadıyla kazıyoruz. Açılan çukurlar ve temeller inşallah burada yatırıma dönüşecektir. Yapımı tamamlandığında bu güzel okulda ülkemizin yarınları olan çocuklarımız ve gençlerimiz yetişecektir. Eskiden bu temeller kolay atılmazdı. Türkiye'nin geçmişte yaşadığı nice sıkıntılarla birlikte hizmet noktasında arzu edilen seviyede olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bundan dolayı bu temeller çok nadir atılırdı. Biz yaptığımız hizmetlerin ancak toplu açılışlarına yetişebiliyoruz. Kahta ilçemiz son yıllarda çok önemli yatırımlara ev sahipliği yaptı. Eskiden Kahta ilçemizde sadece 2 tane lise mevcut iken, bugün Kahta'da 18 adet lise bulunmaktadır" dedi.

Konuşmasına vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anarak başlayan Vali Abdullah Erin, 16 derslikli İmam Hatip Ortaokulunun Kahta ilçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek " Adıyaman her alanda olduğu gibi önemli eğitim yatırımlarına ev sahipliği yapmıştır. Son 12 yılda milletimizin katkısı ve desteğiyle neredeyse 60-70 yıllık hizmetler gerçekleştirildi. Son 4 yılda Kahta ilçemizde sadece eğitim alanında 29 adet okul yapılarak 420 derslik kazandırıldı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesinde büyük emeği olan TBMM Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekilimiz Ahmet Aydın, milletvekillerimize, bir önceki Valimiz Mahmut Demirtaş'a ve emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde gerekli ödeneğin ayrılmasını temin eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Bakanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu okulumuzda iki kanatlı kuş misali bir yandan pozitif ilimlerle mücehhez olurken, diğer yandan da dini ilimlere vakıf gençler yetişecektir. Son 12 yılda eğitim alanında Adıyaman'da yapılan yatırımlarla derslik başına düşen öğrenci sayısını Türkiye'nin ortalama rakamına getirmiş bulunmaktayız. Türkiye'de öğrenci başına düşen öğrenci sayısı 28 iken, Adıyaman'da da bu rakam 28 olarak karşımızda durmaktadır. Bu tablo herkesin övünç duyacağı bir tablodur. İlimizde eğitimin alt yapısını iyileştirmeye dönük bu gayretlerimiz devam ettiği sürece ikili eğitime son vererek daha modern ortamlarda tekli eğitme geçmiş olacağız. Ne yapacağını bilmeyen bir idare anlayışını sergileyen yöneticiler değiliz. Günü kurtarmaya dönük bir idare anlayışını kesinlikle sergilemeyeceğiz. Bizler 2023 hedeflerini gerçekleştirmek, fikri hür, vicdanı hür, olaylara sorgulayıcı bakabilen, dünyayı yorumlayabilen, sadece Kahta'daki akranlarıyla değil, Londra'daki, Washington'daki akranlarıyla yarışabilecek bilgiye, donanıma sahip ve bu özelliklerle mücehhez bir nesil yetiştirmek durumundayız" dedi.

Vali Erin konuşmasının devamında, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın aklını ve vicdanını Allah'tan başka hiç kimseye kiralamaması gerekiyor. Olayları sorgulayabilen, doğruyu yanlıştan ayırt edebilen sadece vatanına ve milletine bağlı, imanlı ve inançlı bir nesil yetiştirmek zorundayız. Gençlerimizi ve insanlarımızı bin yıllık kültüründen, geleneğinden, imanından ve ortak değerlerinden uzaklaştırmayacağız. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu kutsallar uğruna icabında canını feda edebilecek şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. 15 Temmuz türü veya onun türevi olan kalkışmaların tamamı bin yıl dünyaya şekil ve yön veren bu milletin uzaklaştırıldığı değerlerinin farkına varmaya başladığı anlarda karşı karşıya kaldığı bir tehlikedir" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından dualarla 16 derslikli Kahta İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı.

Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli dualarla atıldı

Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli dualarla atıldı

Kahta İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli dualarla atıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber